Datum: 4. i 5.11.

Sudionika_ca: 11

Distanca osigurana!

Desetak polaznica i polaznika Učionice u P4 sudjelovalo je na dvodnevnim radionicama o društvenim mrežama i odnosima s javnošću koje su osmislili i vodili stručnjaci i stručnjakinje iz agencije 404. Radionica je održana online, 4. i 5. studenog.

 

PR stručnjakinje Andreja Bratić i Ema Starčić vodile su radionicu „Odnosi s javnošću“. Kroz praktične primjere i primjere iz vlastitog iskustva, polaznici i polaznice radionice naučili su koje sve vrste javnosti postoje, koji komunikacijski alati se najčešće koriste, kako graditi odnose s medijima ili mjeriti uspješnost komunikacije, što je to krizno komuniciranje te kako poboljšati interne komunikacije. Polaznici_e su imali priliku izraditi komunikacijski plan i komunikacijsku strategiju za svoj projekt, a za koje su dobili feedback PR stručnjakinja.

Idući dan održana je radionica „Društveni mediji“ koju su vodili Vanja Prahić i Andrea Pečnik, stručnjak i stručnjakinja za društvene mreže u agenciji 404. Polaznici_e su bili upoznati sa svim relevantnim društvenim mrežama koje su danas nezaobilazni kanal komunikacije s publikom i konzumentima. U sklopu radionice predstavljene su mogućnosti kreiranja sadržaja i oglašavanja, a bilo je riječi i o dobrim i lošim primjerima tona i stila komunikacije, razlici između community managementa i community buildinga te zašto je bitno raditi mjesečne reporte uspješnosti. Polaznici_e su kroz praktične zadatke uspjeli osmisliti plan objava, odrediti ton i stil komunikacije te odrediti ciljeve kampanje.

Iako su radionice bile održane online, polaznici i polaznice radionica dobili su korisne informacije koje će im poslužiti u daljnjem radu s medijima i publikom, uspjeli su dobiti feedback o određenim projektima od strane PR i Social Media stručnjaka i stručnjakinja te se dodatno umrežiti.

Idući na redu je Modul 4: Financiranje u kulturi koji će biti održan od 11. do 13. studenog u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu te online, a vodit će ga Dorian Celcer.

P.S. 

Podsjeti se što je Učionica u P4. 

Učionica u P4 je edukativni program jačanja kapaciteta kulturnog sektora grada Varaždina, konkretno u području kulturne produkcije, oblikovan prema uzoru na programe Učionice unutar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, ali i temeljem primjera dobre prakse hrvatskih agencija i organizacija u kulturnom i kreativnom sektoru. Program je namijenjen zaposlenicima_ama organizacija, institucija i ustanova iz Varaždina koji_e djeluju u području kulturne  produkcije, a s ciljem osobnog i profesionalnog razvoja pojedinaca uključenih u programe te jačanja institucija i ustanova. Učionicu u P4 zajednički organiziraju Udruga mladih VUK, Grad Varaždin i EPK Rijeka 2020.