Prošlog je mjeseca održana prva radionica Čeličane! Ako niste upoznati s konceptom Čeličane, navest ćemo ukratko da se radi o psihosocijalnim radionicama za srednjoškolce_ke (i sve koji se tako osjećaju ) koje se u prostorima P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu održavaju jednom mjesečno. 

Na prvom smo se susretu pokušali malo pozabaviti temom identiteta, odnosno, vječnim pitanjem Tko sam ja zapravo. Pokušali smo na kreativan i maštovit način istražiti odrednice vlastitog identiteta, promjenjive i nepromjenjive sastavnice koje nas čine onakvima kakvi jesmo. 

Razne su aktivnosti bile usmjerene na povećanje samosvijesti i jačanje samopoštovanja te općenito bolje razumijevanje samog pojma identiteta. U opuštenoj i neformalnoj atmosferi istraživali smo svoje karakteristike, sklonosti, želje i interese te ih izražavanjem svoje kreativnosti prenosili na papir. Pričali smo, razmjenjivali mišljenja i iskustva te proveli jedno rujansko popodne u ugodnom druženju!  

Iduća radionica Čeličane zakazana je za srijedu, 27. listopada s temom odabira zanimanja, stoga pozivamo sve vas koji bi željeli raditi na otkrivanju svojih interesa, talenata i potencijalnih budućih obrazovnih puteva da nam se pridružite! <3

Petra Draginić, Mag. psych.