Zadnje srijede u listopadu održana je druga radionica Čeličane na temu interesa, talenata i odabira zanimanja. Ciljevi radionice bili su povećanje samosvijesti sudionika i otkrivanje aktivnosti u kojima uživaju, jačanje samopoštovanja i komunikacijskih vještina, prepoznavanje individualnih sklonosti i vrijednosti te definiranje vještina i životnih ciljeva. 

Pričali smo o omiljenim aktivnostima, konceptu flowa i pozitivnoj psihologiji, te kroz kreativno izražavanje istraživali što je to u čemu mi uživamo, koje su to aktivnosti u kojima se potpuno ˝izgubimo˝. Nakon toga, bavili smo se talentima, njihovim porijeklom i sličnostima, odnosno, razlikama u odnosu na aktivnosti u kojima uživamo. U zadnjem smo dijelu radionice interese i talente povezali sa profesionalnim nastojanjima i odabirom zanimanja. 

Povratne informacije polaznika su bile veoma pozitivne te smo se svi složili da je ovo vrlo važna tema koja je često zapostavljena u okviru klasičnog školskog kurikuluma. 

Iduća Čeličana održat će se u srijedu, 1.12. u 17h s temom društvenih mreža i nošenja sa stresom. Pozivamo Vas sve na daljnje druženje u opuštenoj i neformalnoj atmosferi!  

Petra Draginić, Mag. psych.