KUKU$ x MIMI MERCEDEZ x  MUHA x Z++

+fran vasilić, borebalboa, banfica, sara renar, miach+ 

P4, VARAŽDIN 23.-25.6.2022.

 

KVART2022 je showcase festival glazbene industrije koji će biti održan od 23. do  25. lipnja u dvorištu P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu. 

U fokusu festivala su glazbenici, glazbeni producenti, menadžeri, organizatori  glazbenih događanja i promotori koji će prvi put u Hrvatskoj na nekom festivalu  biti u prvom planu, imati priliku podijeliti svoje znanje, razmijeniti iskustva, te  saznati i naučiti više o najnovijim događanjima i trendovima u glazbenoj industriji.  Vizija organizatora za festival KVART je osnažiti urbanu glazbenu scenu,  kreativce, promovirati mlade glazbenike i bendove u usponu, te predstaviti široj  publici novine i izazove iz jedne od najutjecajnijih industrija na svijetu.  

Uz koncertni dio programa, organiziramo i KVART2022 Konfu pod pokroviteljstvom Ureda Europskog Parlamenta u Hrvatskoj. Riječ je o najnovijem programu festivala koji će biti održan “nulti” dan (četvrtak, 23. lipnja) i sastojat će se od panel rasprave, networking eventa te snimanja live sessiona na kojima će sudjelovati promotori, menadžeri, glazbenici, novinari i influenceri s lokalne, nacionalne i međunarodne razine. 

Headlineri KVART-a 2022 jedna su od  najjačih glazbenih imena regije s obavezno  rasprodanim koncertima diljem regije.

ULAZNICE ULAZNICE ULAZNICE ULAZNICE ULAZNICE ULAZNICE 

Kupi ulaznice online na Entrio.hr. Cijena festivalske ulaznice (tri dana) je 130kn, a dnevne ulaznice 90kn.

Fizička prodajna mjesta pronađi na Entrio karti.

VARAŽDIN Tisak media (Kukuljevićeva 13), Suvenirnica (Korzo), sve Ghetaldus prodavaonice (Ljudevita Gaja 11, Supernova), Caffe bar Palacha (Franjevački trg 7)

ČAKOVEC Ghetaldus (Ulica kralja Tomislava 14)

LUDBREG Tisak plus (Rudolfa Fizira 3)

KOPRIVNICA Ghetaldus (Florijanski trg 12)

 

četvrtak, 23.6.

KONFAxSESSIONS

BORE BALBOA, SARA RENAR, FRAN VASILIĆ, MIACH, BANFICA!

ČETVRTAK, 23.6.

16:30 – Uđi u KVART

17:00 – 17:45 zajednoza.eu – Ususret izborima za Europski parlament 2024. (ENG)

Panel će biti usmjeren na temu uloge mladih u društvenim i političkim procesima, a bit će riječi i o kampanji zajednoza.eu, koja u fokusu ima građanke i građane Europske unije, upravo kroz komunikacijske aktivnosti, zatim o ulozi mladih u procesima donošenja odluka, njihovoj ulozi u društvu, ulozi komunikacije (društvene mreže, mediji, pokreti) u tim procesima te načinima kako mlade dodatno potaknuti na angažman.

Moderatorica: Violeta Simeonova Staničić

Panelisti: Stephen Clark (direktor nacionalnih ureda Europskog parlamenta), Josip Pokorny (Savjet mladih Grada Varaždina), Nino Preložnjak (programski direktor P4), Ivana Žnidarić Kajić (Prva gimnazija Varaždin) 

18:00 – 18:45 “Prava i mogućnosti na streaming platformama u RH” 

Kako bi se što bolje zaštitila autorska i srodna prava te prilagodilo europskom digitalnom tržištu, Europski parlament je 2019. usvojio Direktivu o autorskim i srodnim pravima. Jedan od ciljeva Direktive je osigurati zaštitu umjetnika_ca i izvođača_ica. Novi Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima u glazbenoj industriji integrirao je EU Direktivu s ciljem uređivanja digitalnog tržišta i osiguravanja uravnotežene tržišne utakmice. Kome pripadaju ta prava prema novom Zakonu, kako su regulirane glazbene streaming platforme i koji je odnos s izvođačem.

Moderatorica: Iva Neljak Panelisti: Fran Vasilić, Sara Renar 

19:00 – 19:45 “Music Export Office” (ENG)

Zašto se hrvatski glazbenici “teško probijaju” na europsko (strano) tržište? Uspjeh glazbenika na stranom tržištu isključivo je rezultat individualnih vještina snalaženja i kreativnosti, nikako strateški pristup i ciljana promocija. Za razliku od mnogih europskih država, u Hrvatskoj ne postoji music export office, tzv. ured koji bi se trebao baviti promocijom hrvatske glazbe u Europi i svijetu. Postoji i inicijativa na razini Europske unije kojoj je cilj strateški pristup “izvoza glazbe” – The European Music Export Strategy.

Moderator: Thibaut Boudaud

Panelisti: Bore Balboa, Miach, Emir Bešić E-Base, Mladen Milić (Zapraf, Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava)

20:00 – 20:45 “Glazbena scena Sjever”  

Na sjeveru, ali i u ostatku Hrvatske u proteklih je nekoliko godina došlo do velikog zaokreta u popularnosti glazbenih žanrova. Ne, scena na sjeveru Hrvatske nije mrtva. Iz podruma, garaža i soba na sjeveru Hrvatske izašla su neka nova glazbena imena sa zanimljivim idejama i s drugačijem pristupom stvaranja glazbe. Tko su ta nova imena koja vjerno prati publika na svim koncertima, kako se scena uopće razvijala i ima li nade za scenu SJEVER – saznaj na panelu!

Moderatorica: Iva Neljak

Panelisti: Banfica, Siniša Kolarić (Neon Iglu), Tena Vizinger (Muzika.hr), Jurica Pađen (Peron 20*)

20:45 – 21:30 Networking KVART event 

21:30 – 23:00 SNIMANJE SESSIONA: Sara Renar, Miach, Fran Vasilić, Bore Balboa

23:00 After w/ niniva

petak, 24.6.

PETAK, 24.6.

19:00 Uđi u KVART

19:00 – 21:15 WarmUp w/ RADIO 808 

21:15 Mimi Mercedez/Kuku$

23:30 Karaoke/After u podrumu w/ FrenkyBoy

 

KUKU$ trap senzacija zagrebačke Šnjevke

petak, 24.6.

MIMI MERCEDEZ beogradska rap princeza

subota, 25.6.

SUBOTA, 25.6.

19:00 Uđi u KVART

19:00 – 21:15 WarmUp w/ RADIO 808 

21:15 Muha/z++

23:30 Karaoke/After u podrumu w/ Ilko Čulić

z++ trenutno jedna od najvećih (ako ne i najveća) zvijezda  nove glazbene generacije izvođača u Hrvatskoj 

subota, 25.6.

MUHA cura iz Sarajeva o kojoj svi zuje, njeno vrijeme tek dolazi