Putujmo u P4 u četvrtak, 19. svibnja donosi priču iz Nepal. U tu zemlju snježnih vrhova, kaosa, ljepote, adrenalina, niskih (:D), ali dobroćudnih ljudi vodi te Patricia Lacković. Počinjemo od 20 sati.

Znaš li da se od 10 najviših svjetskih planina čak 8 nalazi u Nepalu?

Ili da je Nepal mjesto rođenja Bude, a Nepalci spadaju među najdruželjubivije ljude na svijetu?

Teško je opisati taj kaos koji vlada ulicama, ali i mir u hramovima dok vijore šarene budističke zastavice koje nose molitve na vjetru i štite od zloduha.

Bilo je tu svega, od hikinga i tuširanja u hladnoj vodi, do uživancije i paraglidinga za 250 kn (s full opremom i snimkama)!

Kathmandu je totalno je kaotičan, ali prijateljski grad, gdje je lako nabaviti sve, od igle do tenka. Ponekad je moguće vidjeti jedinu živu boginju na svijetu – Kumari, no mi nismo bili te sreće. Ulice su prašnjave, uvijek pali cjenkanje. Busevi na dalje relacije su zbilja mučenje, ne možete ni zaspati zbog drndanja, poljskih puteva, rupa na cesti i općenito lošije infrastrukture. Pokhara je avanturistička meka, a uzeli smo i hiking turu Nagarkot – Changu Narayan – Bhaktapur.

Putovanje u Nepal kroz brojne slike i video materijale 😉

Vidimo se!

 

Patricia Lacković je 28-godišnja magistra pedagogije i portugalskog jezika te voditeljica putovanja od 2013. Od 2022. vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Pa3CIA. “Putovanja su moja strast koju sam pretvorila u posao i do sad sam posjetila 60-ak zemalja te educiram o samostalnoj organizaciji putovanja. S tobom dijelim doživljaje, priče, iskustva i savjete. Moji putopisi redovito izlaze u regionalnim novinama te gostujem na regionalnoj televiziji. Želim ti pomoći da kroz putovanja brusiš životne vještine i oslobodiš se ‘moranja'”.