Program tp4 prije ljetne stanke ugošćuje zagrebački Trećeprostor s predstavom Medeja! Predstava će biti odigrana u petak, 9.7. s početkom u 20 sati na sceni Gllugl.
Medeja je predstava autorskog vizualnog i performans kazališta (izvedba: Irena Boćkai) u kojoj je poseban naglasak na toposu egzila što označava bijeg u drugi prostor, napuštanje vlastite kulturne sredine i pokušaj asimilacije s novom. Egzilantska pozicija u kojoj se Medeja nalazi promatra se kao arhetipska situacija koja zahvaća one koji su prisilno napustili vlastiti dom. Međutim, iako Medeja samovoljno napušta svoj dom te je tu riječ o samoegzilu, dolaskom u novu sredinu ona se ne uklapa u njezine kulturne okvire te mora biti prognana kako bi se održao sustav vrijednosti kojemu ona ne pripada. Nepremostivi jaz između nje i nove okoline stigmatizira je kao vječnu pobunjenicu i prognanicu.
Irena Boćkai autorica je i izvođačica u performansima i predstavama vizualnog, performans i bioart kazališta. Nastupila je u brojnim predstavama i performansima u zemlji i inozemstvu (ITINERANT Performance Art Festival NYC, New York; ACCO FRINGE, Izrael; THE BODY LANGUAGE; ANIMA MUNDI, Venecija; PERFORMING ART 3DAYS, Pisa; ULICA STREET ART, Krakow…). Osnivačica je izvedbenog kolektiva TREĆEPROSTOR. Trenutno završava Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i polazi MA izvanredni studij neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

***KARTE***KARTE***KARTE***

Karte možete rezervirati na: info@pecetri.com, a podići od srijede do petka od 10 do 14 sati ili na dan predstave od 18 do 20 sati u P4.
Preporučena donacija je 20 kuna.