Iako je 2020. pri kraju, nikad nije kasno za rođendansku čestitku. Naime, Eurodesk slavi 30. rođendan, a Eurodesk Hrvatska ima 10 godina! SRETAN ROĐENDAN!

Što je Eurodesk?

Eurodesk je europska informacijska mreža koja daje besplatne, kvalitetne i provjerene informacije o mobilnosti za mlade, promiče Erasmus+, Europske snage solidarnosti i ostale programe međunarodne mobilnosti te potiče aktivno građanstvo i razvoj politika za mlade.  Osnovana je u ožujku 1990. godine u Edinburghu u Škotskoj kao mali regionalni projekt kojim se htjelo izaći u susret svim vrijednim ljudima koji rade s mladima te skupiti sve mladima važne informacije na jednom mjestu. Ideja se ubrzo proširila na cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo, a kroz naredne godine i na cijelu Europu.

Europska mreža Eurodesk sastoji se od središnjeg ureda u Bruxellesu (Eurodesk Brussels Link), 38 nacionalnih ureda u 36 zemalja te preko 1600 lokalnih i regionalnih multiplikatora. Eurodeskov centar u Hrvatskoj dio je Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Multiplikatori Eurodeska informativni su centri i organizacije koje rade izravno s mladima, informiraju ih i savjetuju o mogućnostima za međunarodnu mobilnost.

Zašto je to važno za nas?

Zato jer je Udruga mladih Varaždinski underground klub jedan je od 15 multiplikatora Eurodeska Hrvatske od ljeta 2020. godine! To znači da nam se možeš javiti i pitati nas sve vezano za putovanje, volontiranje, rad i školovanje u Europi. Tu smo za tebe 🙂