Možeš li zamisliti život bez granica ili barijera? Kad pišemo o granicama, pritom mislimo na vidljive granice kao što su državne granice, ali i na nevidljive granice kao što su mentalne, društvene i kulturne barijere koje nas koče u svakodnevnom životu. Nedavni događaji i krize diljem Europe i svijeta pokazali su nam i dokazali kako je brutalno živjeti u svijetu u kojem se osobama, migrantima, izbjeglicama i cijelim zajednicama zatvori pristup slobodi, ljudskim pravima i boljem životu. No, postoje i sjajni primjeri (sama Europska unija!) gdje su otvorene granice doprinijele poboljšanju kvalitete života ljudi, ekonomskom rastu i izbrisala predrasude na osobnoj i međunarodnoj razini. Dosta duboka priča i ozbiljne teme, a?

Spremni smo otvoriti spomenute teme i razgovarati o njima s tobom na Europskom događaju za mlade (EYE Varaždin) pod motom Ø BORDERS.

EYE Varaždin ogranizira Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K. u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske, a uz suorganizaciju i potporu Europskog parlamenta.

O ČEMU JE RIJEČ?

EYE Varaždin je osmišljen u potpunosti za mlade od mladih, a bit će održan 25. i 26.11. u Areni Varaždin. Nudit će mladima raznovrstan program koji će biti podijeljen u tri programske cjeline:

1) TÀ POLITIKÁ – aktivnosti vezane za neformalno obrazovanje mladih za mlade, zajednoza.eu kampanju, zatim će tu biti organizirane političke debate, panel rasprave, Q&A sesije i druge aktivnosti umrežavanja.

2) COOLTURA – aktivnosti koje u fokus stavljaju kulturu i umjetnost mladih, koncerte, kazalište, plesne i pokretne radionice, i sl.

3) HENGANJE – aktivnosti poput sporta, gaminga, opuštanja i aktivnosti na otvorenome. Riječ je o programskom pravcu usmjerenom na zabavnije aktivnosti koje će uravnotežiti dinamičan radni dan mladih sudionika.

I ti možeš prijaviti, a onda i provoditi programske aktivnosti tijekom EYE-a Varaždin!

 

TKO MOŽE PRIJAVITI PROGRAM ILI AKTIVNOST?

Stvarno nema nekih ograničenja – programske aktivnosti mogu prijaviti mlade osobe, neformalne skupine mladih, udruge, organizacije, institucije… ma ono, važno je da je prijedlog kvalitetan i youth-friendly!

KOJI TIPOVI PROGRAMSKIH AKTIVNOSTI SE MOGU PRIJAVITI?

Budi kreativan_na i ponudi nam format ili metodu za koje misliš da će najbolje odgovarati tvojoj viziji za provedbu programskih aktivnosti, ali i programskim cjelinama. Na primjer, metode ili formati mogu biti radionice, Q&A, okrugli stolovi, paneli, diskusije, performansi, otvoreni mikrofon, igre, simulacije i sl.

GDJE MOŽEŠ PRIJAVITI PROGRAMSKU AKTIVNOST?

 Hej, tu je link na obrazac. Klikni i kreni!

ROK, ROK, ROK, ROK

Rok za prijavu programskih aktivnosti za EYE Varaždin je 4. rujna 2022.

IMAŠ LI JOŠ KAKVIH PITANJA?

Puno, puno detalja piše na linku i jednom kad kreneš ispunjavati obrazac, sve će ti biti jasno.

No, ukoliko imaš još dodatnih pitanja pitaj i piši na: info@pecetri.com ili nino@pecetri.com.

Sretno u prijavi i vidimo se na EYE-u Varaždin!