Europski događaj za mlade ili EYE Varaždin jedan je od najvažnijih događaja za mlade u Europi koji će 25. i 26. studenog ove godine biti održan upravo u Varaždinu! Ovim putem pozivamo Varaždinke i Varaždince da otvore vrata svojih domova i ponude smještaj na tri dana mladima iz Hrvatske i Europe.

Što je EYE Varaždin?

Udruga mladih V.U.K. i P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu s partnerskim organizacijama Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske su u konkurenciji 27 europskih država članica, dobili bespovratna sredstva Europskog parlamenta za organizaciju EYE-a Varaždin. Riječ je događaju koji se svake druge godine održava u Strasbourgu, no u povodu Europske godine mladih, Europski je parlament dodijelio domaćinstvo dvama europskim gradovima: španjolskom Santanderu i Varaždinu!

EYE Varaždin bit će održan 25. i 26. studenog u Areni Varaždin, a tijekom dva dana predviđen je boravak više od 1000 mladih iz cijele Hrvatske i Europe. Varaždinski organizatori mladim će sudionicima ponuditi niz aktivnosti i rasprava, interaktivnih radionica, predstava, kreativnih, zabavnih i poučnih programa vezanih za najinovativnije prakse u zelenoj i digitalnoj tranziciji, aktivno građanstvo, promicanje europskih vrijednosti i politika za mlade na svim relevantnim područjima politike Europske unije. Osim radioničkog dijela programa na kojem mogu sudjelovati samo prijavljeni mladi, organizatori planiraju i jak umjetničko-zabavni program na koji su pozvani svi Varaždinci i zainteresirana javnost. EYE Varaždin sufinancira i suorganizira Europski parlament, a potporu je iskazao i Grad Varaždin te Turistička zajednica Grada Varaždina.

Traži se kauč viška u domovima Varaždinki i Varaždinaca

 Varaždinsko gostoprimstvo nadaleko je poznato, a mladi gosti iz cijele Hrvatske i Europe najbolje će upoznati Varaždin i njegov karakter družeći se i boraveći kod lokalaca! Nemjerljiva je vrijednost kad Varaždinac ili Varaždinka svojeg gosta ili gošću uputi u kafić s najboljom kavom, skrene pozornost na dobar restoran ili skriveni dio grada poznat samo lokalcima. Budući da će u Varaždinu tijekom EYE-a Varaždin boraviti velik broj mladih osoba, već sad su popunjeni svi smještajni kapaciteti u gradu! Zbog toga organizatorima treba dodatna pomoć Varaždinaca i Varaždinki koji su mladim gostima spremni ponuditi besplatan smještaj na kauču ili dodatnom ležaju u svom domu. Program EYE-a Varaždin odvijat će se od prijepodnevnih do večernjih sati pa će kontakt s mladim gostima biti minimalan, no od osoba i obitelji koji su spremni otvoriti svoj dom, organizatori obećavaju posebno iskustvo i nezaboravno prijateljstvo s mladim gostima. Tko zna, možda će nekome zatrebati pomoć ili smještaj u stranoj državi ili drugom gradu.

 

Ispunjavanjem obrasca prijavljuješ svoj stan/kuću/smještaj i sebe kao domaćina_cu za EYE Varaždin couchsurfere. OBRAZAC JE TU!

Za dodatna pitanja ili informacije javi se na: info@pecetri.com