U nikad jačoj konkurenciji (bilo je prijavljenih 23 izvođača), P4 žiri odabrao je 10 finalista MP4 programa!

MP4 program potiče autorsko stvaralaštvo, raznolikost glazbenog stvaralaštva, te međusketorsku suradnju u kreativnim industrijama, a osim cjelogodišnje promocije odabranih MP4 finalista, jedna od nagrada je svirka na KVART festivalu od 7. ili 8. lipnja u Varaždinu, na livadi u kompleksu Varteksa.

3 Suns of Aberran, Hrmülja, John Morrow & The Electric Odyssey,

kaleido, Kal’s Penny, Medok, nac., Soba 9, Vano, ZERC

Netko od odabranih 10 finalista imat će priliku zasvirati i na KVART festivalu, a u tome im možeš pomoći i ti! MP4 izvođačI koji skupE najviše glasova publike i žirija, nastupat će 7. ili 8. lipnja na stageu KVART festivala u Varaždinu. Za svojeg MP4 favorita možeš glasati putem obrasca na linku. Glasati možeš samo jednom. Glasanje je otvoreno do 10. svibnja. MP4 izvođači ispisani su u obrascu i predstavljeni tu na webu abecedno.

GLASAJ TU

 

3 SUNS OF ABERRAN

Mi smo 3 Suns of Aberran, peteročlani bend koji je krenuo s radom 2014. godine u Varaždinu. Osnovali smo ga kao skupina tadašnjih srednjoškolaca: Leo Amidžić (bubnjevi), Arian Peharda (gitara), Leo Pešut (gitara), David Preložiček (bas gitara) i Jura Ruža (vokal). Aktivno smo nastupali na lokalnoj sceni do 2017. godine kada smo izdali svoj prvi EP John Doe. Zbog odlazaka na fakultet i fizičke udaljenosti, u istom razdoblju prestajemo nastupati uživo, no 2019. objavljujemo dvostruki singl Beholder/Vulture. Krajem 2023. godine, ponovno se okupljamo u Zagrebu i započinjemo s radom na novom materijalu, a na mjesto bubnjara uskače Hrvoje Dizdar. Žanrovski sviramo kombinaciju stoner rocka, altrocka i prog rocka na svoj način.

 

HRMÜLJA

Mi smo ludbreško-varaždinska četvorka osnovana u Ludbregu 2014. godine. Sviramo mračni stoner doom začinjen psihodelijom, opojnim sredstvima i sludge riffovima. Svoj prvi album “Hrmülja” izdali smo 2019. godine, a trenutno radimo na novom EP-u. Članovi benda su Ivan Bajrović (bas,vokal), Vilim Radaković (gitara), Igor Maleš (gitara) i Luka Kekez (bubnjevi).

 

JOHN MORROW & THE ELECTRIC ODYSSEY

John Morrow & The Electric Odyssey je alternativni rock band koji je osnovan krajem 2022. godine. Projekt je nastao iz zajedničke težnje članova prema istom žanrovskom stilu i ljubavi prema orkestralnoj, alternativnoj, blues, te rock glazbi. Inspirirani rock klasicima Benjamin
Novosel i Patrik Lovrek u prosincu 2022. godine izdaju single „The Dawning“ koji biva izabran u pregledu najboljih pjesama tjedna na portalu Glazba.hr. Nedugo nakon toga, započinju rad na albumu „Stranded“ te im se pridružuje ostatak banda: Goran Parabić i Denis Hižman na gitarama, Lana Bubaš na klavijaturama, Lucija Povijač na Flauti, te Ivan Valjak na bubnjevima.

 

KALEIDO

kaleido je (vjerojatno) indie/emo/shoegaze žanra makar šara uokolo, a sastoji se od 5 osoba: Mirna Čupić (gitara, vokal), Duga Bavoljak (truba, vokal), Janet Beriša (gitara, vokal), Andro Žamboki (bas) i Martin Palčić (bubnjevi, gitara). EP “Ja umirem ovdje” iz 2022. trenutno je jedini objavljen komadić njihove glazbe, no već početkom godine u nekoliko su se navrata zatvarali u brvnare, podrume te druga slična tamna i vlažna mjesta (čitaj prastare nekretnine njihovih djedova) ne bi li snimili nove materijale koji će se uskoro pronaći na njihovom prvom albumu.

 

KAL’S PENNY

Kal’s Penny je rock kvintet iz Zagreba osnovan 2019. godine. Od svojih početaka, bend eksperimentira s različitim žanrovima zadržavajući čvrstu hard rock bazu, kao što se čuje na njihovom prvom albumu, ”Threshold” (2024). Okosnicu njihovog zvuka čini energična ritam sekcija popraćena melodičnim gitarama i teškim riffovima.Članovi su Nikola Bakšić (vokal), Ivan Srša (gitara), Dominik Sladić (gitara), Luka Berić (bas) i Aleks Ignjatov (bubnjevi).

 

MEDOK

Medok je artist iz Zagreba koji je prije 10-ak godina u glazbu ušao sviranjem gitare. Pod utjecajem glazbe Gunsa, AC/DC, Dire Straitsa, Blinka i Green Day-a svirao je u nekoliko bendova, a glazbenom se produkcijom slučajno počeo baviti zbog Aviciia. Radi trap glazbu zbog koje plačete, plešete, zbog koje ste tužni i sretni. Po mogućnosti sve u isto vrijeme.

 

NAC.

NAC. je rođen u Vukovaru, a trenutno studira na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Za sebe piše da duže vrijeme razmišlja o stvaranju glazbe te želi imati barem neku poveznicu s glazbom. Duži niz godina piše tekstove, no tek prije otprilike godinu i pol dana počeo se baviti izradom autorskih pjesama. Većinu pjesama snimio je kod kuće na vlastitom mikrofonu i laptopu. Poprilično je baziran na Rap te Drum and bass liquid rap, no okušao se i u drugim žanrovima. U fokus pokušava staviti flow i liriku primarno, no konstantno pokušava povećati svoju kvalitetu i vokal.

NAC. – KLIŠE

 

SOBA 9

Prije nekoliko godina u studentskoj sobi broj 9 u Zagrebu okupilo se nekoliko kreativnih klinaca koji su dijelili ljubav prema glazbi. Sve je krenulo s osebujnim gitaristom Karlom Gajšakom koji je tražio nekoga za svirku. Tu u priču ulazi basist Roko Prpa koji je tek trebao naučiti svirati. Pridružuje im se vokalistica i violinistica Maria Jović te zadnji dio slagalice, bubnjar Marko Jurišić. Dolaze iz različitih sredina pa njihovi nastupi prate rock, pop punk i funk.

 

VANO

Vano je mladi umjetnik iz okolice Ludbrega. “Bavim se ovakvim tipom glazbe od svoje trinaeste godine, a ubrzo nakon tog sam počeo i producirati. Danas iza sebe imam nekoliko projekata, no jedini bitan sam objavio početkom prošle godine pod TDKM etiketom. Naziv albuma je “Utvare”. To je projekt koji obuhvaća moj razvoj kao umjetnika od svoje petnaeste (kad sam započeo s radom na albumu) do svoje sedamnaeste (kad sam ga završio i objavio)”, kaže Vano za sebe. Uz album “Utvare”, Vano je snimio i dva spota, a uskoro izlazi nastavak priče u obliku “Utvara 2”.

 

ZERC

Jan Falak ili umjetničkog imena ZERC djeluje od 2021. godine. Od ljeta 2023. godine pojačava se peteročlanim bendom s kojim je aranžirao 11 melodičnih modernih melodija koje će svjetlo dana ugledati na jesen 2024. godine. ZERC se kroz svoje pjesme odmiče od klasičnih vokalnih rok dionica i koristi flow modernih trap / hip hop autora, ali kombiniran kalifornijskim punk rock zvukom. ZERC čine glazbenici s dugogodišnjim iskustvom na domaćoj underground sceni svirajući razne žanrove glazbe – od popa do metala.