MP4 je program koji u svom trećem izdanju potiče autorsko glazbeno stvaralaštvo na sjeveru Hrvatske. Odabrali smo 9 izvođača koji imaju priliku svirati na KVART festivalu, a u tome im možeš pomoći i ti! 

Glasaj za MP4 izvođača kojeg želiš čuti na KVART festivalu! Možeš glasati samo jednom. Rok za glasanje je 6. lipnja 2023. 

GLASAJ OVDJE

MP4 izvođač koji skupi najviše glasova publike i žirija, nastupat će 23. ili 24. lipnja na stageu KVART festivala u Varaždinu. 

Alan Krevo

Alan Krevo je DJ i producent. Samouk glazbenik koji je neumorno učio note i istraživao harmonije uz pomoć YouTube tutorijala, tako da svoju glazbu uglavnom radi “po sluhu”. Kažu da su mu glazbeni uzori Hardwell i Tiesto, te da je fokusiran na EDM ili  elektroničku glazbu. 

IG @alankrevo  YT @alankrevo

 

D.B. Bare i Paol Arto

D.B.Bare i Paol Arto su dinamičan duo i prošlogodišnji laureati MP4 programa. Za one koji ne znaju, uglavnom se kreću u trap žanru. No, to  ne znači da ne eksperimentiraju sa svojim zvukom. D.B. Bare je vokal i tekstopisac koji na Paol Artove trap/pop instrumentale radi pjesme. 

IG @d.b.bare @paol.arto  YT @nebeskipariz

 

Electric Purge

Electric Purge su Marko Domjan (vokal i basist) i Patrik Horvatić (bubnjevi). Od 2021. Electric Purge prepoznatljiiv je po svojem eksplozivnom zvuku, jakim vokalom i sirovoj energiji koju uspješno prenosi na publiku. Prvu autorsku pjesmu “Insane” predstavili su publici početkom godine.

IG @electric.purge  YT @electricpurge3810

 

Grof Rifula

Grof Rifula su Igor (vokal i bas), Luka (lead gitara), Šimun (ritam gitara), Dino (akustična gitara) i Vedran (bubnjevi). Kažu za sebe da vole tvrde rifove i pjevne melodije, a rock, grunge, blues i doom spajaju u svoju inačicu rokenrola. Karijeru su počeli u špajzi na Trešnjevci snimajući božićnu pjesmu, a malo kasnije su na basketu u kvartu odlučili da osnivaju bend! Snimaju svoj prvi album. 

IG @grof.rifula  YT @grofrifula

 

Jabadera

Jabadera je četveročlani studentski alt rock bend koji čine gitarist, pjevačica (koja isto svira gitaru), basist i bubnjarka. Kažu da žele dobiti iskustvo sviranja izvan Zagreba, svirati svoju glazbu i još k tome dobro se zabaviti. Bend life <3

IG @jabadera  YT Jabadera

 

Lil Frenky 

Ovako je Lil Frenky sebe predstavio nama: “Predstavljam Lil Frenkya aka samog sebe haha. Bavim se trap muzikom 4 godine. Imam izdanih 18 pjesama, također sa spotovima. Ne bih rekao da baš imam uzore u glazbi, ili da dobivam inspiraciju od nekog, ili da imam takav zvuk. Ali najdraži artist mi je definitvno Lil Baby”. 

IG @lilfrenky  YT @Lilfrenky

 

Noa

Noa je Varaždinac koji je 2022. izbacio hit “MODRIĆ”. Zahvaljujući svom introspektivnom rap stilu i zlatnom dodiru u pisanju pjesama, uspio se probiti na balkansku scenu koja je, piše nam, trebala osvježenje. Nije naodmet spomenuti da je iznimno aktivan i na TikToku gdje ima više od 150 tisuća pratitelja s kojima šera svoje pjesme. Respect. 

IG @nooac  YT  @noamatusin

 

Pokle

Pokle je mladi bend koji je već osvojio uši riječke alternativne scene, a sad je odlučio osvojiti sjever Hrvatske. Sound benda se može okarakterizirati kao plod ljubavne veze pop-punka i elektronskih glazbenih stremljenja. Pokle su Luka Poklepović (vokal, gitara), Tin Brkljačić (bubnjevi) i Vinko Jakupak (bas). Imaju 2 EP–a i rade na novom album. 

IG @_pokle_  YT @poklemusic

 

The Reigns

Četveročlani bend sa zagrebačkom adresom, a porijeklom iz raznih dijelova Hrvatske. Njihov zvuk našao je inspo u rocku u užem i širem smislu – od harda i heavyja, do progresive i alt rocka. Za sebe kažu kako u nastupima ne rade greške, već samo eksperimentiraju sa mikrotonalitetima i poliritmijama. U bližoj budućnosti će objaviti prve studijske singlove.

IG @thereignsband  Bandcamp @thereignsband