U sklopu tjedna webinara za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, Agencija za mobilnost i programe EU će u ponedjeljak, 29. ožujka od 10 do 13 sati, putem platforme Zoom održati webinar o Projektima solidarnosti pod nazivom Imamo ideju!

Projekti solidarnosti je aktivnost u okviru programa Europske snage solidarnosti koja omogućuje skupini od petero mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina da dobiju bespovratna sredstva kako bi zajedničkim snagama realizirali svoju ideju/inicijativu i potaknuli konkretnu promjenu u svojoj zajednici. Osim što će svojim radom doprinijeti boljitku zajednice, mladi imaju priliku samostalno voditi EU financiran projekt i puno naučiti.  

Prijava projekata solidarnosti nije komplicirana – uz par formalnih uvjeta bitna je ideja i istinska želja za doprinosom i iskazivanjem solidarnosti prema zajednici te sudjelovanje skupine od najmanje petero mladih.  

IMAMO IDEJU!

Kako bi mladima i organizacijama mladih i za mlade pomogli oko prijave projekata solidarnosti, djelatnici_e Agencije za mobilnost i programe EU organiziraju trosatni webinar pod nazivom Imamo ideju! 

Na webinaru će djelatnici_e Agencije za mobilnost i programe EU pojasniti aktivnost Projekti solidarnosti i kako prijaviti projekt te će se predstaviti i uspješno provedeni projekti solidarnosti u Hrvatskoj. 

Webinar će biti i interaktivan, odnosno sudionici će imati priliku dobiti povratnu informaciju o svojim eventualnim projektnim idejama.  

Događaj je namijenjen mladim osobama, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova.  Napominjemo i da je ova aktivnost zbog svoje jednostavnosti naročito pogodna za organizacije i mlade koji nemaju veliko iskustvo u pisanju projektnih prijava, a učinak na lokalnu zajednicu može biti značajan.

Prijava na webinar je putem online obrasca 

Osim što vas pozivamo da sudjelujete na webinaru, pozivamo vas i da nam pomognete doći do čim većeg broja mladih ili potencijalnih korisnika te da podijelite informaciju o ovoj prezentaciji i motivirate što veći broj organizacija i mladih osoba za sudjelovanje i prijavu projekta.  

Više informacija, uključujući Vodič kroz program, pomoćne materijale za prijavu te poveznicu za prijavne obrasce ćemo objaviti na službenim stranicama Europskih snaga solidarnosti čim budu dostupne.