Četvorica najboljih kreću u borbu za naslov najboljeg igrača Fife u Varaždinu i okolici te za laskavu titulu osvajača ‘Fifa 21 Alpha-M lige u P4’.

Nakon pola godine žestokih utakmica, 22 odigrana kola, dodatnih kvalifikacija i playoffa, stiglo je vrijeme za sučeljavanje četiri najbolja. U organizaciji Varaždinskog underground kluba i poznatog lica varaždinske kviz scene, ali i velikog zaljubljenika u FIFA-u Filipa Biščevića slijedi završnica ‘Fifa 21 Alpha-M lige u P4’.

E-gaming brzo je rastuća vrsta novog sporta u svijetu, a ovi su se mladi ljudi pobrinuli da dođe i na varaždinsku scenu. Doduše, u ovim pandemijskim vremenima teško je bilo organizirati veliki projekt poput ovog u kojem su se na kraju natjecala 23 igrača na PlayStation 4 konzoli, a većina toga održavalo se u prostoru ‘P4 centra za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin’.

– Žao mi je što sve nije uspjelo kako smo željeli, ali zbog korone drugačije nismo stigli ni mogli. No, i ovakva završnica nosi svoju dozu napetosti jer smo neko vrijeme i incognito bili djeličak društvenog život u Varaždinu kad je sve bilo zatvoreno. Također, satnicu je bilo ekstremno teško složiti jer svatko ima svoj život pa sam u ovih pola godine naučio tko od natjecatelja kad ima utakmice, posao, instrukcije ili nešto treće za vikend, ali na kraju smo uspjeli – našalio se Filip Biščević koji je usavršio satničarske sposobnosti.

Također, organizatori ističu kako se i na najmanju pomisao na zarazu kod nekog od igrača pazilo i odgađalo susrete ili pak dogovaralo online oglede za one koji su to mogli. Nosile su se maske, dezinficirale ruke i smanjio broj ljudi, a svaki je natjecatelj koristio svoj joystick. Ni na završnici neće biti ništa drukčije.

Ostatak teksta Fabijana Hrnčića pročitaj na linku.