Od 28. rujna do 4. listopada, u Varaždinu će biti održan Kliker – festival pokreta, plesa i igre u sklopu kojeg će sa svojim predstavama, prezentacijama, radionicama i umjetničkim laboratorijem, gostovati izvođači i izvođačice iz Hrvatske, Turske, Italije i Njemačke.

“Cilj Kliker festivala je stvoriti poseban kulturni i umjetnički prostor za djecu i mlade, ali i njihove odrasle, prostor u kojem se mogu slobodno izražavati bez predrasude i straha, prostor koji nam je svima trenutno važniji i potrebniji nego ikad prije”, ističe organizatorica festivala Sanja Tropp  Frühwald.

Dio festivala bit će održan i u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Preradovićevoj 4.

“Budući da P4 ide u smjeru razvijanja suvremenih i kulturno-umjetničkih sadržaja, programi Kliker festivala koji su fokusirani na mlade ove godine će imati prostor za eksperimentiranje, istraživanje i međunarodnu suradnju u P4 centru”,  dodaje  programski direktor u P4 Nino Preložnjak.

Peto izdanje Kliker festivala počet će umjetničkom rezidencijom pod vodstvom talijanske umjetnice Elde Gallo, a festivalu će doprinijeti i koreografkinja Ceren Oran, koja nam sa svojim međunarodnim timom sprema predstavu Predivno drugačiji te dvije POP UP predstave Leteće riječi. Za kraj festivala čeka nas još jedna ‘poslastica’, a to će biti Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle iz Leta 3 s „Kišnim razdragancima“. Program će se održati u prostorima HNK, dvorištu palače Sermage te u P4 centru za mlade i nezavisnu kulturu.

Više informacija dostupno je na web stranicama Kliker festivala.

Izvor: varazdinski.net.hr