Kompleks Varteksa nova je lokacija KVART festivala!

Dvorište u Preradovićevoj 4 postalo je jednostavno pretijesno za sve posjetitelje i aktivnosti koje nosi KVART festival. Znali smo da će do tog trenutka doći kad-tad. Upravo je 2024. postala godina kad selimo KVART na novu lokaciju. Dugo smo razmišljali i tražili pravu lokaciju, imali smo nekoliko opcija u rukavu, no nikad nismo 100% kliknuli s tim idejama. Nova lokacija je, osim očitih razloga – prostranosti i dostupnosti, trebala imati dobru vibru i “ono nešto”. Što to točno znači? Nismo ni mi znali u potpunosti opisati. 

Kad smo tijekom jednog sastanka u Varteksu (a Varteks je od lani partner KVART festivala) pitali jesu li zainteresirani da zajedno organiziramo KVART na području Varteksa, dobili smo odgovor: “Javit ćemo se”. I zaista su nam se javili za nekoliko dana. Dobili smo zeleno svjetlo! A ne samo da smo dobili zeleno svjetlo za održavanje festivala u Varteksu, nego su nas i pozvali da zajedno pogledamo potencijalnu festivalsku lokaciju unutar kompleksa. Brzinski smo se spremili, našli ispred ulaza, a potom i ušli u Varteks.

***

Sad mala digresija. Čim uđete u kompleks Varteksa, odmah vas zapljusne sva povijest tog grada unutar grada. Riječ je o velikoj površini na kojoj pogoni od crvene opeke i hale okružene drvećem čine jedinstvene male kvartove. A u centru svega dimnjak – prepoznatljiva vizura Varaždina. Tu su i ljudi. Svako malo netko užurbano izađe iz pogona ili ispija kavu na kratkoj pauzi. Ali najčešće komuniciramo s portirom koji nas uvijek dočeka srdačno. To je to. Osjećaj  Varaždinštine. Tu si/smo ko doma. To je “ono nešto” što smo tražili. 

***

A jednom kad prođeš niz hala, pred tobom se otvara velika livada. Na samom rubu te livade je šumarak. Taman otvorenog prostora, taman hladovine, i naravno, u neposrednoj blizini – Varteksov dimnjak. To je nova lokacija KVART festivala! Ljudi, narednih mjeseci reći ćemo vam puno više detalja o novom festivalskom prostoru, kako ući na festivalski prostor, gdje će se što nalaziti, koga ćemo sve slušati i što ćemo sve zajedno raditi na KVART-u ove godine. Ovo je samo uvod. 

Hvala Varteksu na suradnji! 

Miriši na dobar festival.

Ulaznice za KVART festival već su u prodaji. Najavili smo da nam prvi put dolazi Grše. Druga imena i informacije izbacujemo uskoro. Ulaznice možeš uzeti u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj ili online na www.core-event.co.

KLIKNI TU.