Od njihova debija i klupskih osvajanja je prošlo dugih 8 godina. Oni su ljubavnici, prijatelji, glazbenici. Osvojili su plesne podije diljem regije svojom sirovom energijom. Ipak, sada marljivo u studiju pripremaju prvi dugosvirajući album koji je u lajv izvedbi definitvno njihov najluđi materijal.  

Stilski svestrani, Cura i Dečko su prepoznatljivi po svojoj idiosinkratičnoj fuziji snyth pop-a i neo ravea, noseći klupsku atmosferu u nova područja. Duo se sastoji od Vanese Petrac koja svojim glasom i semplovima vješto nadopunjuje glazbenu kulisu Ivana Marojevića. Njihov dosadašnji rad je ukorijenjen kroz DIY pristup u kojem sve rade sami: estetika, spotovi, nastupi. Lista je poduža.

Njihova lirika je zavodljiva, na trenutke hiperrealna no istovremeno i agitacijska. Snažan LGBTIQ sentiment je nešto ih izdvaja iz indie pop mase, a ne libe se svirati bilo kada i bilo gdje jer u njihovom slučaju cilj opravdava sredstvo: postati prepoznati kao jedini electro duo koji predanim radom puni klupske prostore i razbija stereotipe.  Iza pop estetike i pulsirajućeg bassa, krije se senzualnost univerzalne vrijednosti: ljubavi. 

Glazba i umjetnost su ono što ih motivira i okružuje i njihov nastup svakako oplemenjuje dozom prijeko potrebne nove energije, one koja okupljene tjera na ono što nekad prečesto zaboravimo, a to je zdravi „rave”; onaj lišen ičega osim pozitive koju Vanesa okupljenima često prezentira odgovorom na upit: „Na čemu si ti?” Odgovor je uvijek i zauvijek: „Na nogama.”

Cura i Dečko već su imali dojmljiv nastup u Varaždinu i to na Europskom događaju za mlade koji je 2022. u Areni Varaždin organizirao Pečetri. Sada dolaze na KVART festival i očekuj da će te njihova zarazna energija trgnuti, pokrenuti i natjerati na “rave” do jutra!

Trenutno su u prodaji festivalske ulaznice za KVART festival dostupne online na www.core-event.co ili fizičke u Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj.