U organizaciji Udruge mladih V.U.K. i Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u četvrtak, 22. lipnja u sklopu KVART festivala u Kinu Gaj u Varaždinu bit će održan KVART x EP panel na temu “Lokalna kreativna industrija gradi europsku priču”. Početak panela je u 21 sat.

Kreativne i kulturne industrije ključne su za zajednički europski identitet, kulturu i vrijednosti. U gospodarskom smislu pokazuju  natprosječan rast i otvaraju radna mjesta – osobito za mlade – istovremeno osnažujući društvenu koheziju. Također, najbrže su rastući sektor gospodarstva EU-a. Na razini politika Europske unije kreativne i kulturne industrije prepoznate su kao glavni pokretači društvene i teritorijalne kohezije, kreativnosti i inovacija s pozitivnim učincima koji se prelijevaju na ostatak gospodarstva i društva općenito. O važnosti kreativnih i kulturnih industrija govori i činjenica da one izravno ili neizravno zapošljavaju 12 milijuna ljudi u EU i čine 4,5% BDP-a EU. Na panelu “Lokalna kreativna industrija gradi europsku priču” bit će riječi o tome i zašto je važan razvoj “lokalne kreativne industrije” i kako ona može dosegnuti europsku razinu.

Panelisti:

Nino Preložnjak, direktor KVART festivala

Tay-Lah, umjetnica i glazbenica

Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina

Tin Kolenko, član Savjeta mladih Grada Varaždina

Vesna Loparić, specijalistica za marketing, Varteks

Moderatorica: Jelena Brcković, KVART festival

SATNICA

15:00-17:00 / P4 podrum

KVART radionica: TikTok – Alat za brendiranje 

Voditelji: Tomislav Rašković

Kapacitet: do 20 osoba

17:00 / Kino Gaj

Varteksov Štender 

Izložena Varteksova linija odjeće (unikatni uzorci) koja će biti dostupna posjetiteljima da probaju, pofotkaju se i vrate.

20:00 / Kino Gaj

Neon Carpet

Povodom 5. rođendana, KVART festival priredit će glamuroznu foto točku s medijskim kutkom – Neon Carpet. Svi partneri, gosti, izvođači i prijatelji KVART festivala moći će se prošetati Neon Carpetom, dati izjavu medijima i KVART medijskom timu koji će organizirati i live prijenos na društvenim mrežama.

21:00 / Kino Gaj

EP x KVART panel: Lokalna kreativna industrija gradi europsku priču

Razgovor na temu “Lokalna kreativna industrija gradi europsku priču” uz goste paneliste i moderatoricu.

22:00 / Kino Gaj

Party otvorenja za sve generacije: Yugo.wav

Postani dio #zajednozaeu zajednice i registriraj se OVDJE!