Mjesec listopad je rezerviran za Time to Move, veliku europsku kampanju u sklopu koje Eurodesk mreža organizira informativne aktivnosti širom Hrvatske i Europe!

Ako tražiš individualne savjete za svoj projekt mobilnost ili se samo želiš uključiti u neku aktivnost i upoznati ekipu iz drugih zemalja, pronađi pravu aktivnost za sebe na interaktivnoj karti! Više informacija dostupno ti je na stranici www.timetomove.info.

Neke od aktivnosti koje će P4 i Udruga mladih V.U.K. organizirati tijekom mjeseca listopada u sklopu Time to Move kampanje:

KVART na brzaka – nađi info Time to Move točku, saznaj što je Eurodesk i na koje sve načine možeš putovati, studirati ili volontirati u Europi, usput osvoji i Eurodesk nagradice.

Što je Eurodesk?

Eurodesk je europska informacijska mreža koja daje besplatne, kvalitetne i provjerene informacije o mobilnosti za mlade, promiče Erasmus+, Europske snage solidarnosti i ostale programe međunarodne mobilnosti te potiče aktivno građanstvo i informira o politikama za mlade. Europska mreža Eurodesk sastoji se od središnjeg ureda u Bruxellesu, 38 nacionalnih ureda u 36 zemalja te oko 1600 lokalnih i regionalnih multiplikatora. Eurodeskov centar u Hrvatskoj dio je Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Multiplikatori Eurodeska informativni su centri i organizacije koje rade izravno s mladima, informiraju ih i savjetuju o mogućnostima za međunarodnu mobilnost. Jedan takav informativni centar na sjeveru Hrvatske smo i mi: P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu i Udruga mladih V.U.K.