HLADOVEENA

Vrijeme: 15.6. – 10.8.

Hladoveena, ljetni program u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu bit će otvorena od 15. lipnja do 10. kolovoza. Pronađi naše skriveno dvorište u Ulici Petra Preradovića 4 i uživaj u ljetnom chillu Hladoveene – sam_a ili u društvu, gledaj dobar film, podrži lokalnu glazbenu scenu ili nauči nešto totalno drugačije. 

CHILL vs. CO-WORKING

U sjenovitom dvorištu Hladoveene moći ćeš se opustiti uz kavicu, sok ili drugo osvježenje. Osigurali smo net i dovoljno sigurnog mjesta (na metar i pol) za sjedenje. Freelanceru_ico, ti  možeš raditi, a ti koji_a si na ljetnim praznicima – broji oblake. Hladoveena je i tvoj prostor, dnevni boravak na otvorenom, čuvaj ga. 

Od ponedjeljka do četvrtka od 10:00 – 18:00

GLAZBENI

U Hladoveeni i ovog ljeta sviraju lokalne (regionalne) glazbene snage! Stejdž Hladoveene siguran je prostor za isprobavanje novih rifova, beatova, inspiraciju i razvijanje nove publike. DJ-evi će, pak, bildati atmosferu subotama. 

Svaki petak i subotu od 26.6. – 8.8. od 21:00 do 00:00.

LJETNO KINO

Zvuk zrikavaca, hladna cuga i kokice. Idealan scenarij za gledanje filmova na otvorenom u dvorištu Hladoveene. Ak’ će doći ljetna oluja, ljetno kino otkazujemo taj dan. -_-

Ponedjeljkom 29.6., 6.7., 13.7., 27.7., 3.8., 10.8. od 21:15

EURO2020 IZ HLADOVEENE

Europsko prvenstvo u nogometu odgođeno je za 2021. Nema mjesta suzama jer P4 ti predstavlja EURO2020 iz Hladoveene! Dvorište Hladoveene pretvorit ćemo u nogometni teren. Virtualni. Da, dobro misliš – u Hladoveeni te čeka mjesto za plejkom i turnir u FIFA-i 20 po uzoru na Euro. Pripremili smo FIFA soundtracks, ali i nagrade za najbolje! Turnir će biti održan: grupna faza 4.7., knockout faza 11.7.

Subota, 4.7. i 11.7.

PUTOPISNO PREDAVANJE

Putopisno predavanje: Zdenko Nađ – Tri kotača sreće, triciklom po SAD-u

Petak, 17.7. u 20:00

OSLIKAVANJE MURALA

Zid u dvorištu P4: Lea Labaš

Petak i subota, 3. i 4.7. 

WEBINARI 

Korištenje web 2.0 alata u radu s mladima

Spomenut će se najčešći web 2.0 alati za kolaborativni rad, komunikaciju, kreiranje grafičkog sadržaja te team management. Planirano vrijeme webinara je sat vremena s uključenim pitanjima publike. Webinar je otvoren za javnost, a polaznici_e će dobiti link za pristup. 

Srijeda, 17.6. od 17 sati

Predstavljanje UpDatAed priručnika za udruge mladih na temu sigurnosti osobnih podataka

Webinar u trajanju od sat vremena na kojem će se predstaviti UpDatAed priručnik za standardizaciju sigurnosnih mjera prilikom sigurnog rukovanja osobnim podacima unutar udruga mladih. U prvom djelu predstavit će se UpDatAed projekt te ukratko o sigurnom čuvanja podataka, a u drugom djelu predstavit će se priručnik koji je na raspolaganju svima ukoliko ga žele koristiti. Polaznici_ce webinara dobit će link za pristup. 

Srijeda, 12.8. od 17 sati

PANEL RASPRAVA

“Tik-Tok – mreža mogućnosti ili opasnosti?”

Tik-Tok je sve popularnija društvena mreža diljem svijeta, no je li riječ o mreži koja mladima pruža razne mogućnosti ili predstavlja potencijalnu opasnost mladima? O tome (i mnogočemu više) pričat će psiholog s iskustvom rada s mladima, učitelj viših razreda osnovne škole te dva poznata tiktokera. 

Srijeda, 8.7. od 18 sati

 

P4 RADIONICE

P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu, napokon počinje sa svojim redovnim programom! Počinjemo lagano, kako i priliči ljetu. Pripremili smo vam carefree radionice s mladim varaždinskim stručnjakinjama i majstorima. Broj polaznika i polaznica na radionicama je ograničen, a namijenjene su isključivo mladima (15-30 godina). SVE RADIONICE SU BESPLATNE!!! YAAAS 

PRIJAVE

info@pecetri.com

kuca.kreativnih.inovacija1@gmail.com (za KKI radionice)

Ime i prezime s naznakom radionice

TIŠLARIJA S LOVROM

VODITELJ: Lovro Vujnovac

Majstor Lovro pomoći će ti svladati obrađivanje. Drva, naravno. S Lovrom ćeš svakog utorka moći izrađivati unikatne rukotvorine za uređenje doma ili sastavljati namještaj od paleta. Inače, Lovro je i glazbeni majstor, svira u bendu i izrađuje gitare pa ako nekome treba… xD

#pili #brusi #šmirglaj #maži #znanje #pokaži

Utorkom 23.6., 30.6., 7.7. i 14.7. od 17:00

PLES 

Prekaljene plesačice Maja i Tea pomoći će ti da svladaš plesne korake. Na raspolaganju su ti dva classa: Drills&Heels + Move&Groove. 

Drills&Heels + Move&Groove od 13.6. – 29.8. 

Drills&Heels / Voditeljica: Maja Kućar

Konačno svladaj ili usavrši hodanje i plesanje u potpeticama! Drills&Heels class će se bazirati na vježbama ravnoteže, prijenosa težine i svih drugih specifičnosti vezanih za tu plesnu tehniku. Osim toga, namjena heels classa je rad na  fluidnosti pokreta, gracioznosti i eleganciji. 

#trava #nije #nikla #gdje #je #stala #Majina #štikla

Četvrtkom od 20:00 do 22:00

Move&Groove / Voditeljice: Maja Kućar i Tea Košić

Move&Groove class naizmjenično će voditi Tea i Maja. Teini će se classevi bazirati na vježbama iz suvremenog plesa i jazz dance-a, a i same će koreografije biti fuzija tih stilova. S druge strane, Majini će classevi biti fuzija urbanih i komercijalnih plesnih stilova (hip hop, MTV commercial, urban fusion). Cilj classeva nije samo učenje koreografija, već rad na dinamici pokreta, muzikalnosti i samom izvođenju. 

#u #suvremeno #zakorači #plesom #sve #zakači

Subotom od 16:00 do 18:00

ČELIČANA

VODITELJICA: Etelka Kožar

Vrijeme je da očeličiš. Mentalno i emotivno. Nemoj biti cecni il cecna. Život nam zna priuštiti šljagu, a sad će ti naša psihologinja Etelka a.k.a. Eka pomoći da šljagu vratiš. Prvo ćete pričati o emocijama, a onda o seksu. Bez tabua. Ako hoćeš biti unutra, a ne vani, pridruži se Eki i Čeličani. 

 Broj polaznika_ca je ograničen pa se možeš prijaviti na mail: info@pecetri.com (ime i prezime, s naznakom “Čeličana”)

#mosabavlju #u #čeličani

Srijedom 24.6., 1.7., 15.7. i 22.7. od 17 do 19 sati

FOTO RADIONICA

VODITELJ: Dario Mikulek, Kuća kreativnih inovacija

Doma imaš digitalni fotić, no znaš li ga koristiti? Vrijeme je da naučiš što sve one tipkice na fotiću znače, kako odabrati dobar kadar, okinuti vrh fotku i još ju k tome obraditi. Tko zna, možda će to biti početak tvoje foto karijere. Ako ne, bar ćeš imati dobru profilušu 😉 Radionicu digitalne fotografije vodit će Dario s kojim ćeš proći teorijski i praktični dio fotkanja, ali i uređivanja fotografija. Poželjno je da dođeš sa svojim fotićem, a ako ga nemaš, mi ćemo ti ga posuditi.

#da #ti #na #instagramu #nitko #ne #sudi

 Subotom 11.7., 18.7., 25.7. 17:00 – 20:00

UX_UI RADIONICA

VODITELJ: Igor Pičuljan, Kuća kreativnih inovacija

Zašto već ovog ljeta ne bi naučio_la kako dizajnirati mobilne i web aplikacije? Pich će te u samo 36 sati (predviđeni sati trajanja radionica) pokušati voditi kroz UX_UI svijet. Počet ćeš s teorijom, zatim nastaviti s crtanjem wireframea, istraživanjem tržišta, a onda i probati realizirati svoju ideju/aplikaciju. Savršena prilika da obogatiš svoj portfolio.

#ux #ui #maher #maherica

Početak radionice: 1.8., dalje prema dogovoru sa sudionicima_ama

POI

VODITELJICA: Alma Rožmarić, Kuća kreativnih inovacija

Poi je forma plesa i vrsta žonglerske tehnike porijeklom iz Novog Zelanda. Nećeš zazivati kišu, ali ćeš sa svojim rekvizitom izvoditi čuda. Alma će ti pokazati kako izraditi personalizirani rekvizit (materijali su osigurani), objasniti ti više o poi tehnici i u 8 treninga pokazati osnove poia.

#poi #poi

Početak radionice: 15.7. od 19:00, dalje prema dogovoru

 MACRAME i DREAMCATCHER RADIONICE

VODITELJICA: Iva Grubješić, Kuća kretivnih inovacija

Ako želiš ukrasiti svoju sobu, stan ili dvorište u boho điru, macrame i dreamcatcher radionice idealne su za tebe! Macrame je tehnika vezenja s kvadratom kao osnovnim oblikom, a dreamcatcheri ili hvatači snova su ukrasi izrađeni od drva, konca i perja ili perla. Voditeljica radionica Iva dočekat će te sa svim potrebnim materijalima i naučiti te različitim tehnikama pletenja. Naravno, doma nosiš ukras koji ćeš izraditi (a nadamo se da ćeš nam pokoji detalj ostaviti i u Pečetri).

#boho #ljetni #đir

Macrame: srijeda, 1.7., 18:00 – 21:00

Dreamcatcher: ponedjeljak, 6.7., 17:00 – 20:00

 DJ RADIONICE

VODITELJICA: DJ OlyFant, Kuća kreativnih inovacija

Brutalno nam fale mladi DJ-evi i DJ-ice u gradu, a ti zicer uvijek puštaš muziku na partijima i rođendanima. E onda se obavezno prijavi na DJ radionicu koju će voditi Olja a.k.a. DJ Olyfant. S Oljom ti ni sekunde neće biti dosadno, a usput će ti objasniti i one „dosadnije“, pravne stvari (ZAMP i sl.), uvesti te u svijet miksanja i scenski nastup. Na kraju ćeš imati priliku i DJ-irati u dvorištu Hladoveene! Kad budeš poznat_a, aj nas pozovi na svoju partijanu.

Termini: čet, pet i sub po 3 sata: 18., 19. i 20. 6., 25., 26. i 27.6., 2., 3. i 4.7., 10. i 11.7.

#ću #da #budem #disc #jockey

Izložbe

15.6. od 20:00 – PRINT MY MEMORY_CYCLE ONE, Žarka Krpan

20.7. od 20:00 – Misli, Kristijan Gradečak

17.8. od 20:00 – Životni obrasci, Ana Sever

Organizatori: Udruga mladih Varaždinski underground klub, Filmsko-kreativni studio VANIMA, nuSynergetic, Kuća kreativnih inovacija 

Uz potporu Grada Varaždina