KVART je glazbeni festival koji će biti održan od 22. do 24. lipnja u Varaždinu, a u organizaciji P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin. Partneri festivala su Europski parlament u Hrvatskoj, Turistička zajednica Grada Varaždin i Grad Varaždin. KVART će ove godine biti održan na dvije lokacije: Kinu Gaj i P4 dvorištu, a osim glazbenog programa bit će organiziran i zanimljiv side program. Direktor festivala Nino Preložnjak razgovarao je o KVART-u s novinarkom Journal.hr-a Anom-Marijom Topolčić:

  • Što je KVART festival, tj. Kako bi ga objasnio nekome tko nikada nije bio tamo?

Mi organizatori volimo KVART opisati kao glazbeni festival koji stvara zajednicu i daje onaj pravi kvartovski osjećaj (haha). Provesti 3 dana na KVART-u više je od slušanja aktualnih hitova. Kad uđete u festivalski prostor koji je poprilično specifičan jer je zapravo riječ o velikom P4 dvorištu, instantno dobijete dojam da ste kod sebe doma. Nema kod nas prostora da nestanete ili se sakrijete u masi kao na nekom velikom festivalskom polju. U KVART-u vam prirodno dođe da komunicirate s ljudima, zabavljate se s nekim koga ste možda prvi put upoznali ili usput pročavrljate s nekim od headlinera u chill zoni. Dakle, tu se stvara ta zajednica. Isto tako, redovito nam se događa da npr. nakon aftera u ranojutarnjim satima, posjetitelji KVART-a redovito krenu pomoći volonterima u pospremanju prostora. Ne zato jer ih mi to molimo, nego zato jer oni to stvarno žele. Valjda imaju potrebu nekako doprinijeti i zahvaliti na dobrom iskustvu koje su doživjeli u KVART-u. E tu se stvara taj kvartovski feeling. Isto tako, u KVART-u jasno i glasno postoji nulta tolerancija na govor mržnje. Svi KVART posjetitelji, i oni mlađi i oni stariji, kod nas se osjećaju sigurno, a mi se trudimo da tako i ostane. Dokaz da je KVART zaista na dobrom putu i ima dobru vibru je i sve veći broj volontera, partnera, ali i izvođača iz godine u godinu.

Cijeli razgovor pročitaj na Journal.hr. 

Program KVART festivala Varaždin

ČETVRTAK / 22.6.

15:00-17:00 / P4 podrum

KVART radionica: TikTok – Alat za brendiranje 

Voditelji: Tomislav Rašković 

Kapacitet: do 20 osoba / Prijave na info@pecetri.com

17:00 / Kino Gaj

Varteksov Štender 

Izložena Varteksova linija odjeće (unikatni uzorci) koja će biti dostupna posjetiteljima da probaju, pofotkaju se i vrate.

20:00 / Kino Gaj

Neon Carpet

Povodom 5. rođendana, KVART festival priredit će glamuroznu foto točku s medijskim kutkom – Neon Carpet. Svi partneri, gosti, izvođači i prijatelji KVART festivala moći će se prošetati Neon Carpetom, dati izjavu medijima i KVART medijskom timu koji će organizirati i live prijenos na društvenim mrežama. 

21:00 / Kino Gaj

Otvorenje KVART festivala: Lokalna kreativna industrija gradi europsku priču

Razgovor na temu “Lokalna kreativna industrija gradi europsku priču” uz goste paneliste i moderatoricu.  

22:00 / Kino Gaj

Party otvorenja za sve generacije: Yugo.wav

Glazba 70-ih, 80-ih i 90-ih uz video projekcije (VJ-ing). Umirovljenici imaju osiguran besplatan ulaz. 

PETAK / 23.6.

17:00 – 05:00 / P4 dvorište

Koncerti: Bore Balboa, Dino Blunt, Tay-Lah, 2kitice, Lil Frenky, Noa

DJ Warm-Up, Karaoke, After u P4 podrumu

+Glitter Station, Beer Pong Turnir, Photo DIY, Media Booth, Chill Zona

SUBOTA / 24.6. 

17:00 – 05:00 / P4 dvorište 

Koncerti: Ružno Pače, Luzeri, Sjena, Electric Purge, Pokle, Jabadera

DJ Warm-Up, Silent Party

+Glitter Station, Beer Pong Turnir, Photo DIY, Media Booth, Chill Zona

Kako do ulaznica za KVART festival? 

U prodaji su regularne ulaznice za KVART festival. Regularne ulaznice po cijeni od samo 20 Eur vrijede za sva tri dana KVART festivala. Online ulaznice dostupne su na web stranici www.core-event.co. Fizičke ulaznice dostupne su na svim Tisak prodajnim mjestima u Hrvatskoj, knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu u Zagrebu.

Putuj vlakom na KVART

HŽ putnički prijevoz posjetiteljima KVART festivala odobrava 40% popusta na kupnju povratnih karata za 1. i 2. razred redovnih vlakova. Popust će posjetitelji KVART festivala moći koristiti od 22. do 24. lipnja 2023. iz svih kolodvora na prugama unutar RH, kao i iz Slovenije, do kolodvora Varaždin i natrag, na udaljenostima dužim od 25 km. Prilikom kupnje karte dovoljno je naglasiti da putuju na KVART festival u Varaždin, odnosno da predoče festivalsku ulaznicu. Svaku takvu kartu potrebno je na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na festivalskom info pultu KVART festivala. Putnik koji nema ovjerenu kartu, plaća razliku do pune cijene.