P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu otvara MP4 javni poziv za sve glazbenike_ce, bendove i DJ-eve/glazbene producente sa sjevera Hrvatske da se prijave za sudjelovanje!

Tko se može prijaviti na MP4?

Svi glazbenici, bendovi i DJ-evi/glazbeni producenti sa sjevera Hrvatske. 

Mogu li se prijaviti glazbenici i bendovi koji su već sudjelovali u MP4 programu?

Da! Na MP4 program mogu se prijaviti i glazbeni izvođači koji su već sudjelovali u MP4 programu prošlih godina, no malu prednost će imati oni koji se prijavljuju prvi put.

Oni koji su već sudjelovali, obvezno moraju poslati novu pjesmu. 

Postoje li uvjeti kod prijave na MP4? 

Postoje. Ovo su uvjeti:

  1. Snimke glazbe koju šalješ MORA biti autorska. To vrijedi i za DJ-eve/glazbene producente. Dovoljna je samo jedna snimka. 
  2. Žanr glazbe nije važan – njegujemo raznolikost!
  3. Prednost u MP4 programu imaju mlađi glazbenici_e do 35 godina. Ako je riječ o bendu, važno je da barem pola članova imaju do 35 godina. 

Do kada se mogu prijaviti na MP4?

MP4 javni poziv otvoren je do ponedjeljka, 1. svibnja 2023. 

Kako se mogu prijaviti na MP4?

Prijaviti se možeš putem MP4 prijavnog obrasca dostupnom NA OVOM LINKU.

Ispuni osnovne podatke o sebi ili bendu. Pošalji nam 1 snimku pjesme (koncert ili proba) za koju misliš da te najbolje predstavlja. Snimka ne treba biti snimana profesionalno u studiju, može biti snimana mobitelom (probaj snimiti da je što bolje kvalitete!). Pošalji nam i kratki tekst o sebi ili bendu, te fotografiju sebe ili benda (također što bolje kvalitete). 

Što je MP4?

MP4 je cjelogodišnji program koji će i u svom trećem izdanju poticati autorsko glazbeno stvaralaštvo na sjeveru Hrvatske, raznolikost glazbenog stvaralaštva, međusektorsku suradnju u kreativnim industrijama, te nagraditi kreativnost, različitost i inovativnost. U 2023. godini fokus će biti na promociji (mladih) glazbenika_ica i bendova koji će imati priliku predstaviti se široj publici, raditi na sebi i svojoj glazbi uz stručnu pomoć te svirati! 

I to nije sve. Odabrani MP4 izvođači imat će priliku nastupiti na KVART festivalu.

Kako će MP4 ove godine izgledati?

  1. MP4 program trajat će do kraja studenoga 2023. godine.
  2. MP4 izvođače odabrat će P4 stručni žiri.
  3. Odabrani MP4 izvođači sudjelovat će u MP4 programima podrške koji će biti kreirani na temelju njihovih potreba. 
  4. Odabrani MP4 izvođači bit će promovirani na svim P4 promotivnim kanalima i medijima tijekom cijele godine. 
  5. Odabrani MP4 izvođači konkurirat će za nastup na KVART festivalu. Tko od MP4 izvođača skupi najviše online glasova publike uz najbolje ocjene žirija, nastupat će na KVART festivalu. 
  6. Odabrani MP4 izvođači konkurirat će za nagrade MP4 pjesma godine, MP4 glazbenik_ca godine i MP4 bend godine. Nagrade dodijeljuje publika koja će imati priliku glasati za svoje favorite. MP4 nagrade će biti dodijeljene na MP4 Awardsima. 
  7. Čitaj tko su laureati 2022. godine.

Sretno!