U razdoblju od 21.listopada do 3. prosinca u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu bit će održan program „Učionica u P4“ koji zajednički provode Udruga mladih Varaždinski underground klub, Grad Varaždin i Europska prijestolnica kulture – Rijeka 2020.

„Učionica u P4“ je besplatan i edukativan program jačanja kapaciteta kulturnog sektora grada Varaždina, konkretno u području kulturne produkcije, oblikovan prema uzoru na programe Učionice unutar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Program je namijenjen zaposlenicima_ama organizacija, institucija i ustanova s područja Grada Varaždina, ali i članovima_icama udruga te zaposlenicima_ama koji_e djeluju u području kulturne produkcije. Cilj programa je edukacija, odnosno osobni i profesionalni razvoja pojedinaca uključenih u programe kulturne produkcije, te jačanja organizacija, institucija i ustanova.

Polaznici_e programa „Učionica u P4“ proći će ukupno sedam modula:

Modul 1. Uvod u Produkciju

Modul 2. Financijsko-pravni aspekti produkcije

Modul 3. Komunikacije

Modul 4. Financiranje u kulturi

Modul 5. Osnove menadžmenta i marketing

Modul 6. Razvoj publike

Modul 7. Organizacija kulturnih događaja

Program „Učionica u P4“ provodit će hrvatski stručnjaci i stručnjakinje iz kulturnog i kreativnog sektora: Gorana Barišić Batelić i Morana Periša; Lara Stolnik i Ana Mikin (agencija Selotejp); Tatjana Komljenović, Andrea Pečnik, Andreja Bratić i Ema Starčić (agencija 404); nezavisni stručnjak Dorian Celcer;  nezavisna stručnjakinja Jelena Tondini, Filip Živaljić (Društveni centar Čakovec) i Dora Zane (IdeaHackers).

PRIJAVE

Broj sudionika_ca je ograničen, a prednost u prijavi imaju oni_e koji će pohađati svih sedam modula.

Prijave su otvorene do petka, 16.listopada u podne. Za prijavu klikni OVDJE.

 

Napomena

Program Učionice u P4 će se odvijati u skladu sa svim preporukama i mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina, a vezano uz pandemiju virusa Covid-19. Svi sudionici_e dužni su poštivati mjere i preporuke (nošenje maske, poštivanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija i sl.).