pocket palma vraća se u P4! Zagrebački synth-pop trio ovaj put dolazi u Varaždin 5. travnja i to u sklopu velike regionalne turneje na kojoj predstavlja svoj treći studijski album “III”. Uz izvedbu pjesama s aktualnog albuma, publika može očekivati i set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su “mene nema“, “Daleki poljupci” ili “zauvijek“. Podsjećamo, pocket palma prvi se put predstavila varaždinskoj publici u sklopu KVART festivala 2020. godine.

 

Osim Varaždina (5.4.), pocket palma će tijekom nadolazećeg proljeća nastupiti u ukupno deset gradova diljem regije, od Zagreba (16. užujka), Rijeke (22. ožujak), Tuzle (29. ožujak) i Osijeka (30. ožujak),  do Podgorice (18. travanj), Skopja (20. travanj), Niša (26. travanj), Novog Sada (27. travanj) i Beograda (4. svibanj).

Jedva smo čekali priliku da objavimo vijesti o ovogodišnjoj turneji i jako nas veseli što ćemo posjetiti ovoliko gradova, neke u kojima nismo bili nekoliko godina, a i neke u kojima ćemo svirati prvi put” otkrivaju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek te nadodaju: “Već mjesecima se veselimo uživo predstaviti cijeli novi album, a prvi će to priliku imati iskusiti svi koji dođu u Tvornicu Kulture. Također nam je čast što ćemo pozornicu dijeliti s mnogim gostima koje ćemo tek najaviti i nadamo se da se vidimo u što većem broju.

Krajem rujna prošle godine bend je objavio treći studijski album “III”, a netom najavljena turneja upravo i nosi naziv “III tour”. Izdanje je naišlo na pozitivne reakcije publike i kritike, a oni sami će reći kako ovaj album smatraju svojim najodvažnijim do sada: “Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima” poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su s ovim izdanjem dosegnuli i vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album “pocket palma” iz 2019. s kojeg su predstavili zamijećene singlove “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje” daje im snažan vjetar u leđa, da bi se zatim s albumom “Atomi” nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Ulaznice za koncert u P4 dostupne su na online platformi Core Event. Pretprodajna cijena je 5 eura, dok će na dan koncerta biti 7 eura. Ulaznice su dostupne i u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj.