Udruga mladih V.U.K. zajedno s Kućom ljudskih prava, GONG-om i Volonterskim centrom Osijek provodi Erasmus+ projekt Građanskim odgojem do boljeg društva za mlade, a sljedeća aktivnost bit će online dijalog s mladima i nastavnicima_a na temu građanskog odgoja i obrazovanja koji će biti održan u srijedu, 27. siječnja od 12 sati.

Ukoliko želiš sudjelovati i reći svoje mišljenje, prijavi se na OVAJ LINK.

O PROJEKTU

Kroz projekt GO do boljeg društva za mlade! sudionici_e sudjeluju u nizu edukativnih i zagovaračkih aktivnosti u području građanskog obrazovanja, ljudskih prava, demokracije i građanskog aktivizma te u volonterskim aktivnostima u partnerskim organizacijama na projektu.

Građanski odgoj i obrazovanje međupredmetna je tema i/ili zaseban predmet koji omogućava mladima da postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke. Građanski odgoj i obrazovanje podrazumijeva usvajanje vrijednosti, stavova i znanja, ali i vještina i sposobnosti kako ta znanja iskoristiti u svakodnevnim situacijama. U svojem programu obuhvaća društvenu, ljudskopravnu, političku, (inter)kulturalnu, gospodarsku i ekološku dimenziju.

Ciljevi projekta su:

  1. Razviti preporuke za uvođenje i razvoj građanskog odgoja i obrazovanja u formalnom obrazovnom sustavu u RH
  2. Osposobiti mlade za provođenje aktivnosti strukturiranog dijaloga i organizacija javnih događaja u formi strukturiranog dijaloga kroz edukacije, mentorske i volonterske aktivnosti.