U organizaciji udruge REBL FILM, a u partnerstvu s udrugom Trash, u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu bit će održane besplatne radionice kratkometražnog akcijskog filma – KAF! Voditelji radionica su Jurica Hižak i Nataša Kubiček.

Rok prijave na radionice je: 1.05.2024.

 

Što je KAF? KAF je radionica kratkometražnog akcijskog filma!

Što ćemo raditi na KAF-u?
Na prvoj radionici KAF1 polaznici će naučiti osnove američkog storytellinga i sve dramaturške točke koje priča mora imati. Svaki polaznik će na temelju osnovne ideje razvijati scenarij za kratki film. Na KAF2 polaznici će naučiti osnove pretprodukcije. Odabrat će jedan od razvijenih scenarija i zajedno će napraviti plan snimanja, knjigu snimanja i odabrati datume finalnih sastanaka. Polaznici će formirati filmsku ekipu (producent, redatelj, snimatelj, glumci itd), a na KAF3 snimit će film prema pripremljenim materijalima. Krajnji produkt radionice je kratkometražni akcijski film!

Kada i gdje će se održavati KAF?
KAF će se održavati subotom ujutro od 9 do 13 sati u podrumu P4. Datumi održavanja su 4.svibnja, 11.svibnja i 18.svibnja. Uz te datume, formirana filmska ekipa sama će organizirati izradu rekvizita, obilazak lokacija i čitanje scenarija.

Koji su preduvjeti? KAF može pohađati bilo koja punoljetna osoba neovisno o formalnom obrazovanju. Radionice su besplatne, ali broj mjesta je ograničen na max sedam polaznika.

Kako se prijaviti na KAF?
Pošaljite email na jurica.hizak@gmail.com i u attachment priložite kratku biografiju i sažetak svog budućeg filma (maksimalno sedam rečenica).