Dobro nam došao_la u ZOZI Kulturu!

Predstavljamo ti u detalje prvu cjelinu Programa ZOZI u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu.

Kultura je više od samog umjetničkog izražavanja, ona je prikaz jedne generacije, njezinih potreba, stvaranja novih ponašajnih okvira i stvaranje identiteta. U ovoj cjelini nalaze se postojeći i novi programi P4: tp4 (teatar u P4), mp4 (music P4), Hladoveena, KVART te festivali MOP/Kliker/Kalibar/Vafi&Rafi/Trash. 

 

tp4

tp4 jedan je od novih programa u P4! Pečetri gostovanja nisu  produkcije kazališnih ustanova nego nezavisna kazališna scena čiji izvođači žive upravo od izvedba,  gostovanja i uključivanja publike. Sve predložene dramske aktivnosti (gostovanja) obuhvatit će teme  koje su mladi stavili kao prioritet: mentalno zdravlje, ljubav, grupna pripadnost i stvaranje identiteta  nove generacije, pripadnost navijačkim skupinama, manjinske zajednice, zapošljavanje, itd. Za sva  gostovanja predviđena je aktivacija i kampanja prije samog gostovanja, Q&A sesije, kao i povezivanje  ekipe s varaždinske kulturne scene. Voditelj programa tp4 je Tim Hrvaćanin.

KAKO DO KARATA?

Prije svake predstave pustit ćemo u opticaj određen broj karata (da, razlog je COVID-19 situacija) kako bi mogli pripremiti prostor sukladno mjerama i preporukama. Tko prvi rezervira mjesto, odnosno kartu – njegova ili njezina predstava! Karte će biti dostupne online i u fizičkom obliku. Preporučena donacija za kartu je 20 kuna! Uglavnom, prati naše društvene mreže i sve ćeš znati na vrijeme.

RASPORED*

subota/24.4.2021.  MRZIM ISTINU / Teatar &TD  – ODGOĐENO ZBOG BOLESTI GLUMCA!

subota/29.5.2021. MARTA I SEDAM STRAHOVA / KunstTeatar i Umjetnička organizacija Kufer 

subota/26.6.2021. MED ZIDIMA / Umjetnička organizacija Gllugl 

subota/srpanj2021 MEDEJA / Trećeprostor 

subota/srpanj2021 PREMJEŠTANJE LJUDI I ŽIVOTINJA / Trećeprostor 

subota/rujan2021 KAZALIŠTE POTLAČENIH / Centar za kazalište potlačenih Pokaz 

subota/listopad2021 HULIGAN / Mala scena 

subota/studeni2021 POGLEDAJME / Arterarij 

subota/prosinac2021 BILO BI ŠTETA DA BILJKE KREPAJU / KunstTeatar / T25

*Zbog mjera i preporuka vezanih za virus COVID-19, raspored je podložan promjenama!

 

mp4 

mp4 još je jedan novi program P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin. Glavni cilj je potaknuti  autorsko glazbeno stvaralaštvo kod mladih na području sjeverne Hrvatske. mp4 će poticati raznolikost  glazbenog stvaralaštva, međusektorsku suradnju u kreativnim industrijama, te osigurati mentorsku  podršku mladima koji ulaze u glazbenu industriju. 

 mp4  program sastoji se od 3 faze: 

  1. FAZA – mp4 SESSIONS (javni poziv za izvođače_ice, snimanje i video streamanje, promocija)
  2. FAZA – REZIDENCIJA U P4 (višednevni mentorski program za izvođače_ice u P4)
  3. FAZA – LIVE (predstavljanje izvođača_ica uživo za vrijeme Hladoveene). 

KAKO SE PRIJAVITI ZA SUDJELOVANJE?

Svi zainteresirani glazbenici, glazbenici ili bendovi moći će se prijaviti putem online obrasca. Online obrazac bit će dostupan uskoro.

RASPORED*

travanj2021 JAVNI POZIV I mp4 SESSIONS 

svibanj2021 mp4 SESSIONS 

lipanj2021 REZIDENCIJA U P4 + LIVE 

srpanj2021 ONLINE GLASANJE ZA IZVOĐAČA_ICE PRVE SEZONE mp4 

*Zbog mjera i preporuka vezanih za virus COVID-19, raspored je podložan promjenama!

 

Hladoveena

Ljetni zabavno-edukativni program za mlade u dvorištu P4. U sklopu programa bit će, između ostalog, organizirano niz koncerata mladih (varaždinskih i regionalnih) bendova, ljetno kino, rekreacija i prostor za henganje. Osim klasičnog henganja u brutalnom prostoru Dvorište P4, Hladoveena se fokusira na slobodno vrijeme mladih baš kada počinje ljeto, na jačanje urbane kulturne scene, razvijanje volonterske mreže u Varaždinu, uključivanje mladih u organizaciju programa (neformalno učenje, event management i produkciju).Ovo ljeto čeka nas i Europsko nogometno prvenstvo, što znači da smo pripremili FIFA EURO2021 IZ HLADOVEENE i gledanje tekmi!
Iskoristi Dvorište P4 i zavali se u hladovinu.

RASPORED

Hladoveena KREĆE 11. lipnja I TRAJE DO 11. srpnja

 

KVART

KVART vol. 3 ili KVART2021 festival je henganja s prepoznatljivim kvartovskim šarmom. KVART i u 2021. uvodi najsuvremenije glazbene i festivalske trendove u Varaždin, a inspiriran je europskim i svjetskim konceptima festivala te urbanom i uličnom kulturom. U KVART-u su boravili svjetski poznati graffiteri, a posjetitelji KVART-a imali su priliku vježbati jogu, isprobati jiu jitsu odnosno grappling, naučiti više o community radiju, saznati kako kultura može razviti manje sredine, koristiti zajednički prostor za rad na otvorenom te podržati urbanu glazbenu scenu. Spomenimo da je P4 crew doveo najjača imena s urbane glazbene scene danas: Jonathan, High5, Swana i Dino Blunt, Kandžija, Pocket Palma, Meritas, ABOP itd.

A za 2021. pripremamo iznenađenje i nadamo se uskoro jakoj međunarodnoj suradnji!

RASPORED

KVART KREĆE 26. kolovoza I TRAJE DO 29. kolovoza!

 

FESTIVALI U P4

Festivali u P4 niču kao gljive poslije kiše. Dobro, ovi festivali postoje već godinama, neki od njih međunarodno su prepoznatljivi i nadamo se da ćemo ih imati prilike vidjeti uživo u 2021. godini! Pratimo multimedijske trendove, ples, pokret i igru, književnost, glazbu i film!

RASPORED 

ljeto2021 VAFI & RAFI FESTIVAL / Vanima
ljeto2021 GLLUGL JAZZ FESTIVAL / Gllugl
jesen2021 TRASH / Udruga Trash
jesen2021 KLIKER FESTIVAL / Vrum
jesen2021 MOP FESTIVAL / Udruga MOP
jesen2021 KALIBAR FESTIVAL / Katapult