ZOZI Radionica je programska cjelina koja se fokusira na osobni i kreativni razvoj mlade osobe, ali i profesionalne vještine koje ulaze u domenu neformalnog obrazovanja. U ovoj cjelini nalaze se postojeći i novi programi P4: Čeličana, reKreativni labos, qp4 (queer P4) i 4-M Storytelling. Sve radionice su BESPLATNE, no ograničen je broj sudionika_ca pa čitaj niže na koji način se možeš prijaviti.

Čeličana

Mentalno nam je zdravlje postalo važnije nego ikad prije. Miks emocija prolazimo svaki dan, a pitanje je znamo li prepoznati što se to događa s nama? A da ne pričamo o tome kolikosamo informacija prođe našim mozgom u jednom danu – pa treba to sve izorganizirati u našem tijelu.
Mozgu pogotovo. Kako bi se gym rječnikom reklo, vrijeme je za mentalne zgibove. Crossfit za mozak vodit će psihologinja Etelka Kožar.

Čeličana će se odvijati dva dana u mjesecu: srijedom od 19:30 do 21:30 i četvrtkom od 18:00 do 20:00. Jedan dan polaznici_e će gledati film ili epizodu serije, dok će drugog dana obrađivati određenu temu.

  • RAZVOJ IDENTITETA, 21. i 22. travnja 

Radionica obrađuje temu razvoja identiteta i konformizma (kako se formiraju vršnjačke grupe, zašto mislimo da se važno prikloniti većini, koji su prednosti i nedostatci takvog ponašanja). Razgovarate i o temama stereotipa i predrasuda, kako nastaju i kako se boriti protiv stereotipa. 

  • DRUŠTVENE MREŽE: KAKO UTJEČU NA MENE I JA NA NJIH, 12. i 13. svibnja 

Radionica će se baviti cyberbullingom, ali i nasiljem općenito. Kako dolazi do agresije, što je nasilje, kako prepoznati nasilje u vezama, kakav tip partnera postoji i treba li tolerirati nasilje.

  • CUGICA I PLJUGICA, 9. i 10. lipnja

U sklopu ove radionice bit će riječi o eksperimentiranju s psihoaktivnim stvarima i ovisnostima (pušenje, droga, kocka/klađenje, videoigre, interneti/društvene mreže i sl.).

  • UČENJE O UČENJU, 15. i 16. rujna 

U sklopu radionice obrađivat će se tema učenja i pamćenja, odnosno na koje sve načine pamtimo, kako možemo pamtiti lakše, kako možemo dobro isplanirati vrijeme. Bit će riječi i o perfekcionizmu, je li on dobar za nas i kako utječe na različite aspekte svakodnevnog funkcioniranja, kako se odražava u vršnjačkim odnosima i u školi, te je li perfekcionizam recept za uspjeh ili neuspjeh.

  • TJESKOBA (NI)JE OK!, 13. i 14. listopada

Anksioznost, odnosno socijalna fobija, strah od škole, strah od odrastanja, strah od neuspjeha, napadaji panike, te zašto i kako se to sve manifestira, kako se možemo boriti od anksioznosti, samo su neke od tema koje će pokriti radionica.

  • DEPRESIJA, 10. i 11. studeni 

Polaznici_e radionice razgovarat će o depresiji i suicidu: što dovodi do depresije i suicida kod mladih, kako se možemo protiv toga boriti, što mediji rade pogrešno i sl.

  • PROSOCIJALNO PONAŠANJE: POMAGANJE I ALTRUIZAM, 8. i 9. prosinac 

Za kraj godine, polaznici_e će obrađivati temu prosocijalnog ponašanja: što je prosocijalno ponašanje, u kojim smo situacijama više skloni pomagati drugima, zašto pomažemo drugima, volontiranje i sl. 

KAKO SE PRIJAVITI?

Broj polaznika_ca je ograničen.

Zainteresirani_e se za pohađanje cjelogodišnje Čeličane mogu prijaviti na: info@pecetri.com s naznakom “Čeličana”.

Ako pak želiš sudjelovati na samo odabranoj radionici, to isto možeš učiniti! U tom slučaju, prijava ide na: info@pecetri.com s naznakom “ime teme” (npr. s naznakom “Depresija”, s naznakom “Tjeskoba” i sl.)

 

reKreativni Labos

Nastavak programa iz 2020., a koji je najposjećeniji i najredovitiji radioničkog tipa. Obuhvaća besplatne radionice plesa.

  • Drills&Heels class uključuje kretanje i plesanje u plesnim potpeticama koje je po mnogočemu drugačije od kretanja bez njih. Polaznici_e će na ovom satu raditi na ravnoteži, brzim prijenosima težine, ekspresivnosti i drugim specifičnostima vezanim za heels tehniku. Osim toga, ovdje je veliki naglasak na razvijanju fluidnosti i gracioznosti pokreta te na linijama i punim ekstenzija. Voditeljica radionice je Maja Kućar.

RASPORED: utorkom, 20:00 – 21:15 / PRIJAVA: info@pecetri.com s naznakom “Drills&Heels”

 

  • Move&Groove class vodit će dvije voditeljice: Tea Košić i Maja Kućar. Majini će classevi najčešće biti fuzija urbanih i komercijalnih plesnih stilova (hip-hop, MTV commercial, urban fusion), a Teini će se classevi bazirati na vježbama iz suvremenog plesa i jazz dancea. Cilj classeva nije samo učenje koreografija, već i rad na dinamici pokreta, muzikalnosti i samom izvođenju.

RASPORED: subotom, 16:30 – 18:00 / PRIJAVA: info@pecetri.com s naznakom “Move&Groove”

 

  • Breakdance je ples koji je nastao sedamdesetih i koji se svojevremeno jako brzo rasprostranio diljem svijeta! Top-rock, power-moves, footwork, freeze i ostale plesne pokrete vodit će dugogodišnji plesač i B-boy Brly (Ivan Terlević) u trajanju od 2 sata.

RASPORED: petkom, 17:00 – 19:00 / PRIJAVA: info@pecetri.com s naznakom “Breakdance”

 

qp4 (queer P4)

qp4 je program namijenjen LGBTQ mladima u Varaždinu i queer kulturi. qp4 je program s ciljem stvaranja sigurnog prostora za mlade iz LGBTQ populacije. U sklopu dijela programa nazvanog Kviraonica gostovat će gosti iz cijele Hrvatske, a  pričat će o rodnom identitetu, zdravim vezama, zdravlju i sl. U qp4 programu bit će i opuštenih večeri uz movie night ili završna Pride Gala, takozvani come as you are party u kojem će polaznici_e radionice moći biti ono što jesu. Voditeljica programa je Lea Labaš.

RASPORED: svaki drugi utorak od 18:00 do 20:00 / PRIJAVE: info@pecetri.com s naznakom “qp4”, a možeš svratiti i bez prijave

27.4. Prvi susret i upoznavanje od 18:00 / projekcija filma “Ja bi’ to da imam doma” + Q&A od 20:00 sati (otvoreno za sve)

18.5. Kviraonica: Daniel Martinović: seksualnost, rodni identit, izražavanje iz aktivističke perspektive

8.6. Izložba “Ej, dečko”, razgovor s fotografkinjom i aktivisticom Martinom Šalov

29.6. Kviraonica: Lori – coming out, (ne)prihvaćanje u obitelji i društvo, što se promijenilo u proteklih 20 godina

19.7. Movie night

10.8. Kviraonica: Lea Labaš: neka od tema koje će odabrati polaznici_e qp4 

14.9. Kviraonica: Lea Labaš: neka od tema koje će odabrati polaznici_e qp4 

5.10. Kviraonica: Dugine obitelji, predstavljanje knjige i razgovor o Duginim obiteljima

26.10. Kviraonica: Iskorak o Queer kulturi

16.11. Kviraonica: Tjedan besplatnog testiranja

7.12. Pride Gala “come as you are”