+ Iskoristi svoj glas Corner, Varteksov muzej

17:00 WMN Amplified: prezentacija partnerskih organizacija i prilika za mlade

Grrrls Kulturverein (Graz, Austrija), Styrian Summer Art (Pöllau bei Hartberg, Austrija), MIKK Murska Sobota (Murska Sobota, Slovenija), Hrvatski kulturni dom na Sušaku (Rijeka, Hrvatska), Turistička zajednica grada Varaždina (Varaždin, Hrvatska), Umjetnička organizacija Favela (Varaždin, Hrvatska)

Svaka od organizacija ukratko će predstaviti svoj rad te odabrani međunarodni projekt ili program na kojem rade, u koji se mogu uključiti i mladi iz Varaždina (ili barem čuti primjer dobre prakse).

17:40 WMN Amplified: World Cafe – Žene* u kulturi

Women*s Action Forum u obliku World Cafe-a organizira razmjenu iskustava žena u području kulture. Cilj događaja je poticanje međusobnog prijenosa znanja, umrežavanje i rasprave te istraživanja zajedničkih izazova žena u kulturi te pronalaska rješenja. World Cafe koji će biti održan u sklopu WMN Amplified-a i KVART festivala u Varaždinu dio je međunarodnog projekta “Fair & Female*” koji se usredotočuje na povećanje vidljivosti žena u području glazbe te umjetnosti i kulture općenito. Počevši s razmjenom iskustava žena u području kulture, na događanju će biti analizirane regionalne razlike u iskustvima, a s ciljem razvoja praksi koje podržavaju rodnu osjetiljivost u kulturi.

VODITELJICE WAF-a 

Irina Karamarković je pjevačica, kompozitorica, aranžerka, voditeljica ansambla te umjetnica. Studirala je jazz pjevanje na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu. Irina je jedna od predsjednica Women*s Action Foruma.

Gunilla Plank radi u kulturi, projektna je menadžerica inicijative “murauerInnen” i “Iron Women” te je zamjenica predsjednice Štajerskog odbora za kulturu.

Michaela Zingerle je menadžerica u kulturi koja aktivno djeluje u nekoliko uloga, uključujući vodstvo vlastite tvrtku Art Connect. Osnivačica je organizacije u kulturi Styrian Summer Art te je također jedna od predsjednica Women*s Action Foruma.

19:15 Pozdrav KVART-ovcima

19:30 EP x MLADI: Politike i programi

Panel rasprava u kojem će kandidati i kandidatkinje za Europski parlament ispričati više o svojim programima i politikama (za mlade), a svoj dolazak potvrdili su Nina Skočak i Ladislav Ilčić.

21:00 OTVORENJE KVART FESTIVALA: SCIFIDELITY ORCHESTRA

Scifidelity Orchestra već dulje vrijeme nije strani pojam – iako ga mnogi još uvijek ne znaju izgovoriti. Odlična rasplesana energija i neuobičajen zvuk čine ovu nakupinu glazbenika pravom poslasticom za svačije uši. Od starinskog roots blues-a, preko dixie-swinga, pa sve do modernih obrada čine njihov glazbeno scenski nastup zanimljivim za svaku dob i najrazličitije žanroljupce. Na KVART-u će svirati svojevrsni omaž velikanima hrvatske glazbene scene (Massimo, Dino Dvornik i drugi).

21:30 AFTER: NINIVA WMN Amplified

niniva dolazi iz Zagreba, a osim što se često nalazi za pultom, možemo ju uhvatiti u ulozi u radijske voditeljice i urednice glazbenih, kulturnih i drugih emisija među kojima se najviše ističe njezina autorska glazbena emisija – Dodona Session. Od svojih početaka na sceni, preferira vožnju po žanrovima koja je eklektična i koja ne diskriminira, nošena ljubavlju prema mračnom i egzotičnom zvuku. Tako u setovima ninive možemo čuti d’n’b, breakbeat, dub, dubstep i psytrance, kao i za druge forme od 120 do 150 BPM-a.