Oborili ste vlastiti rekord! Čak vas 1081 je glasalo za svoje MP4 favorite što je najveći zabilježeni broj glasova u dosadašnjem MP4 programu. Svirkom na KVART festivalu nagradili ste 5 izvođača. Pet MP4 izvođača odobrili su i organizatori KVART festivala kojima je, između ostalog, bilo važno da se izvođači poklapaju i s programom festivala. Na KVART festivalu svirat će:

John Morrow & The Electric Odyssey (240), Kal’s Penny (145), nac. (203), Soba 9 (185), Vano (39)

JOHN MORROW & THE ELECTRIC ODYSSEY

John Morrow & The Electric Odyssey je alternativni rock band koji je osnovan krajem 2022. godine. Projekt je nastao iz zajedničke težnje članova prema istom žanrovskom stilu i ljubavi prema orkestralnoj, alternativnoj, blues, te rock glazbi. Inspirirani rock klasicima Benjamin
Novosel i Patrik Lovrek u prosincu 2022. godine izdaju single „The Dawning“ koji biva izabran u pregledu najboljih pjesama tjedna na portalu Glazba.hr. Nedugo nakon toga, započinju rad na albumu „Stranded“ te im se pridružuje ostatak banda: Goran Parabić i Denis Hižman na gitarama, Lana Bubaš na klavijaturama, Lucija Povijač na Flauti, te Ivan Valjak na bubnjevima.

KAL’S PENNY

Kal’s Penny je rock kvintet iz Zagreba osnovan 2019. godine. Od svojih početaka, bend eksperimentira s različitim žanrovima zadržavajući čvrstu hard rock bazu, kao što se čuje na njihovom prvom albumu, ”Threshold” (2024). Okosnicu njihovog zvuka čini energična ritam sekcija popraćena melodičnim gitarama i teškim riffovima.Članovi su Nikola Bakšić (vokal), Ivan Srša (gitara), Dominik Sladić (gitara), Luka Berić (bas) i Aleks Ignjatov (bubnjevi).

NAC.

NAC. je rođen u Vukovaru, a trenutno studira na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Za sebe piše da duže vrijeme razmišlja o stvaranju glazbe te želi imati barem neku poveznicu s glazbom. Duži niz godina piše tekstove, no tek prije otprilike godinu i pol dana počeo se baviti izradom autorskih pjesama. Većinu pjesama snimio je kod kuće na vlastitom mikrofonu i laptopu. Poprilično je baziran na Rap te Drum and bass liquid rap, no okušao se i u drugim žanrovima. U fokus pokušava staviti flow i liriku primarno, no konstantno pokušava povećati svoju kvalitetu i vokal.

NAC. – KLIŠE

SOBA 9

Prije nekoliko godina u studentskoj sobi broj 9 u Zagrebu okupilo se nekoliko kreativnih klinaca koji su dijelili ljubav prema glazbi. Sve je krenulo s osebujnim gitaristom Karlom Gajšakom koji je tražio nekoga za svirku. Tu u priču ulazi basist Roko Prpa koji je tek trebao naučiti svirati. Pridružuje im se vokalistica i violinistica Maria Jović te zadnji dio slagalice, bubnjar Marko Jurišić. Dolaze iz različitih sredina pa njihovi nastupi prate rock, pop punk i funk.

VANO

Vano je mladi umjetnik iz okolice Ludbrega. “Bavim se ovakvim tipom glazbe od svoje trinaeste godine, a ubrzo nakon tog sam počeo i producirati. Danas iza sebe imam nekoliko projekata, no jedini bitan sam objavio početkom prošle godine pod TDKM etiketom. Naziv albuma je “Utvare”. To je projekt koji obuhvaća moj razvoj kao umjetnika od svoje petnaeste (kad sam započeo s radom na albumu) do svoje sedamnaeste (kad sam ga završio i objavio)”, kaže Vano za sebe. Uz album “Utvare”, Vano je snimio i dva spota, a uskoro izlazi nastavak priče u obliku “Utvara 2”.