Time to Move je najveća Eurodeskova europska informativna kampanja koja se provodi svake godine kroz čitav mjesec listopad pod sloganom „Otkrij kako doživjeti Europu”. Tijekom kampanje se organiziraju brojne informativne aktivnosti s ciljem promocije mogućnosti za mlade, poput volontiranja, stipendija, stručnih praksi, razmjena mladih, osposobljavanja i raznih drugih natječaja. Spomenute informativne aktivnosti u Hrvatskoj će provoditi hrvatski Eurodeskovi multiplikatori, odnosno udruge mladih ili udruge za mlade koje djeluju kao lokalne Eurodeskove info točke. Riječ je o 15 organizacija u 17 gradova koje koordinira Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Sva Time to Move događanja moći će se pronaći na interaktivnoj karti na službenoj mrežnoj stranici kampanje, a hashtag ovogodišnje kampanje je #timetomove2022 pomoću kojeg se događanja u drugim zemljama i online mogu lakše pretraživati.

Udruga mladih V.U.K. će organizirati aktivnost “Treasure Hunt” (Lov na blago) u petak, 21. listopada 2022. godine koje će početi u P4. Sudjelovati mogu svi zainteresirani mladi između 15 i 30 godina. Sudionici će kao pojedinci ili u timu od dvije osobe kroz zabavu, ispunjavanje zadataka i rješavanje zagonetaka učiti i istraživati o mogućnostima mobilnosti mladih, volontiranju, stažiranju, studiranju i putovanjima diljem Europe i šire.

Prijave sudionika i timova se provode putem forme https://forms.gle/Cz78dJFVCwBTZsrx7 , a traju do petka 21. listopada u 10 sati.

Za prva 3 najbrža i najtočnija tima ili pojedinca pripremili smo brojne nagrade za znanje, snalažljivost i trud. Sva ostala događanja mogu se pronaći na Time to move karti.

Osim informativnih događanja na nacionalnoj razini, Eurodesk organizira i dva europska kreativna natječaja na koji se mogu prijaviti mladi iz cijele Europe. Radi se o natječajima za najbolju fotografiju, „Pozdrav iz Europe” i ilustraciju, „Osmisli svoje vrijeme za kretanje”, koji su otvoreni do 31. listopada 2022. godine.

O Eurodesku

Kampanju provodi Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima besplatno pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani. Eurodesk mreža sastoji se od 39 nacionalnih centara u 37 zemalja, a u Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru AMPEU-a.