Kvart
Menu

OBJAVLJENO 26.5.2021.

U Pečetri predstavljena zbirka pjesama “Kosine” Varaždinca Branimira Dropuljića

  • #promocija
  • #zbirkapjesama

U četvrtak, 20. svibnja, u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu predstavljena je pjesnička zbirka “Kosine” Varaždinca Branimira Dropuljića. 

Branimir Dropuljić je za knjigu “Kosine” 2019. godine osvojio književnu nagradu Drago Gervais u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa, a dio nagrade uključivao je i objavu knjige koja je izašla u izdanju Gradske knjižnice Rijeka.

Publiku je prije promocije ispred Gradske knjižnice Rijeka pozdravio Zoran Žmirić, rekavši kako živimo u čudnom vremenu, no da su čudna i teška vremena piscima oduvijek bila inspirativna što je i jedan od razloga okupljanja u “P4”.

Uz autora Branimira Dropuljića knjigu je vještim moderiranjem predstavila pjesnikinja Lidija Deduš, jedno od najistaknutijih književnih imena varaždinske literarne scene.

Zbog covid mjera po kojima u prostor smije stati tek 25 ljudi, prostor centra za mlade i nezavisnu kulturu “P4” bio je premalen da bi primio sve ljubitelje kvalitetne poezije.

Publika je u prostoru ispunjenom do posljednjeg mjesta uživala u stihovima koje su naizmjence čitali autor, moderatorica i Đurđa Dropuljić, kao i u razgovoru kojeg je dinamično vodila Lidija Deduš, a gdje se govorilo o književnosti, potrebi za pisanjem, načinu pronalaska nadahnuća u drugim medijima, uzorima poput Kafke i njihovom značaju na današnje pisanje.

Po reakcijama publike čini se da je nešto više od sat vremena koliko je promocija trajala, bilo prekratko za ugodno druženje, što je dokaz da su se varaždinski ljubitelji pisane riječi zaželjeli ovakvih i sličnih događanja.

Tekst i foto: Gradska knjižnica Rijeka