Nakon uspješne suradnje i organizacije FIFA 20 turnira „Euro 2020 iz Hladoveene“, P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu, Udruga mladih VUK i Sportska 5ica nastavljaju suradnju te organiziraju prvu „Alpha-M“ FIFA 21 ligu na području Varaždina!

“Mi ovaj projekt vidimo kao začetak eSporta (natjecateljskog igranja video igara) u Varaždinu koji do sada ni u jednoj igri nije imao organiziranu eSport ligu, a trebao je i morao. eSport raste iz dana u dan, sve više igrača igra najširi dijapazon igara među kojima je svakako i FIFA. Očekujemo da ovaj projekt postane mali kotačić unutar globalnog eSport pogona, ali i prilični zamašnjak rastu eSporta lokalno i regionalno čemu stremimo”, poručili su sportski entuzijasti i pokretači lige Filip Bišćević i Viktor Ožeg.

Ligu sačinjavaju 23 igrača koji su sami izabrali klubove s kojima će igrati tijekom sezone.  Inače, liga se sastoji od 44 kola raspoređenih do mjeseca travnja i svibnja (do sada su odigrana tri kola).  Kola će, kao i ljetni Euro, biti odigranai u prostorijama P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu, no korak dalje učinjen je javljanjem varaždinskim kafićima u kojima će, s vremena na vrijeme, nogometni i FIFA fanatici provoditi svoje vrijeme igrajući „Alpha-M“ FIFA 21 ligu.

Uz dobru zafrkanciju te vrhunske utakmice, bit će odabrani i igrači mjeseca, a natjecatelji će snage odmjeriti i u „Alpha-M“ kupu!

Sve utakmice streamaju se i na YouTube kanalu Udruga mladih VUK na kojem možete pogledati i reprize utakmica. 😀

Valja napomenuti i da se organizatori konstatno prilagođavaju novim preporukama Stožera i i potiču igrače odgovornom ponašanju.