Mreža Eurodesk svojom će najvećom kampanjom „Time to Move“ i ovogodišnji listopad diljem Europe obogatiti brojnim aktivnostima u organizaciji Eurodeskovih multiplikatora. Putem brojnih informativnih aktivnosti promovirat će se mogućnosti koje europski obrazovni programi nude mladima – volontiranje, stipendije, stručne prakse, razmjene mladih, osposobljavanja i razni natječaji. U Hrvatskoj će informativne aktivnosti za mlade provoditi hrvatski Eurodesk multiplikatori, odnosno udruge mladih ili udruge za mlade koje djeluju kao lokalne Eurodeskove info točke – riječ je o 15 organizacija u 17 gradova – koje koordinira Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Do sada je registrirano 16 događaja u tri grada, a njihov će se broj tijekom listopada povećavati.

Udruga mladih Varaždinski underground klub ove je godine postala multiplikator Eurodeska za sjever Hrvatske. U sklopu „Time to Move“ kampanje organizirat će u petak, 29.10. u Caffe baru Elephant TRIVIA VEČER u sklopu koje će sudionici_e moći osvojiti vrijedne nagrade powerd by Eurodesk, te različitim on-line i fizičkim aktivnostima saznati više o volontiranju, putovanju, studiranju i stažiranju diljem Europe.

U sklopu kampanje, drugi hrvatski multiplikatori organizirali su zanimljive aktivnosti poput Eurotrip po Labinu, Izrada avanturističke društvene igre u Rijeci, kvizovi, sajmovi, društvene igre, nagradni natječaji, jezični tečajevi i lov na blago samo su dio već najavljenih događanja. Udruga Alfa Albona, dvostruka dobitnica Eurodeskove nagrade, organizira brojne zanimljive aktivnosti, a sve ih možete pretraživati na interaktivnoj karti „Time to Move“.

Službeni hashtag ovogodišnje kampanje je #timetomove2020 pomoću kojeg se događanja online i u drugim zemljama mogu lakše pretraživati.

Natječaj za dizajn majice „Time to Move“

Svake se godine tijekom kampanje organizira i nagradni natječaj za dizajn majice „Time to Move“ u kojem pravo na sudjelovanje imaju mladi u dobi od 13 do 30 godina. Zadatak je dizajnirati majicu koja najbolje prikazuje duh kampanje „Time to Move“, a nagrada je jednogodišnja pretplata na Skillshare Premium, online platformu za učenje i razvijanje vještina, te tablet Wacom Intuos S.

Kampanju provodi Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima besplatno pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani, a ove godine slavi svoj 30. rođendan. U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru AMPEU-a.

Za više informacija molimo obratite se na info@pecetri.com.