Radnička prava studenata i studentica zaostaju u odnosu na radnička prava ostalih radnika i radnica, a studentski se poslovi često smatraju manje bitnima, jednostavnijima i manje vrijednima. Zato je Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, zajedno s partnerima i partnericama iz Udruge mladih Varaždinski underground klub, krenuo u kampanju #imojradvrijedi. 

CILJ KAMPANJE #IMOJRADVRIJEDI

Cilj kampanje #imojradvrijedi je proširiti svijest o raznolikosti studentskih poslova, ali i o problemima s kojima se studenti_ce suočavaju – od kašnjenja isplata do nehumanih uvjeta rada. U skoroj budućnosti podijelit ćemo i linkove za anonimno istraživanje koje provodimo, a u sklopu kojeg želimo saznati više detalja o studentskim poslovima u praksi te formirati određene preporuke. O kampanji možeš više saznati na sljedećem LINKU.  
➡️Opiši svoj studentski posao (bivši ili sadašnji). Ako želiš, možeš podijeliti i probleme vezane uz obavljanje studentskih poslova koje smatraš važnima.
➡️ Upotrijebi hashtag #imojradvrijedi
➡️ Nominiraj tri osobe čiji rad cijeniš i za koje želiš da podijele svoje iskustvo.👩‍🎓👨‍🎓
➡️ Dodaj #imojradvrijedi okvir na svoju profilnu fotografiju: https://bit.ly/2HYXcTI

PROJEKT “STUDENTI ZA STUDENTE”

Kampanja #imojradvrijedi je dio projekta “Studenti za studente – naš glas za dostojanstvo studentskog rada”, koji zajednički provode Forum za održivi razvoj Zeleni prozor i Udruga mladih Varaždinski underground klub. Cilj projekta je proširiti svijest o raznolikosti studentskih poslova i njihovoj važnosti za cijelu zajednicu, ukazati na probleme i nepravilnosti s kojima se studenti_ce suočavaju, te naposljetku utjecati na Studentske centre, donosioce_teljice odluka i ostale nadležne institucije kako bi pokrenuli počeli rješavati probleme – umjesto da se o njima samo priča. Projekt „Studenti za studente – naš glas za dostojanstvo studentskog rada“, financiran je kao ad hoc akcijski projekt u sklopu Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (projekt je sufinanciran sredstvima financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške).