Tamara Popović, umjetničkog imena tam, kantautorica je, pjevačica i instrumentalistica koja će svoje prvo predstavljanje pred varaždinskom publikom imati na KVART festivalu od 6. do 8. lipnja u kompleksu Varteksa.

tam je jedna od, kako joj tepaju, najperspektivnijih R&B i pop glazbenica u regiji od 2020. u kontinuitetu niže singlove kojima jasno dokazuje svoje mjesto u pop glazbi. Inspiraciju, naravno, crpi i iz drugih glazbenih žanrova, a sve to rezultat je njenog odrastanja krugovima izvedbenih umjetnosti te neprestane konzumacije glazbe. Na singlovima „sve dalje“, „na holdu“, „brži od svega“, „infierno“ i „aj ćao“ radi uglavnom sa bliskim suradnicima – sastavom Zicer Inc. Ista ekipa zadužena je i za EP „refleksija“ na kojem se izdvajaju singlovi  “navučena”, „ne pričaj o nama“ ali i „usne uz rebra (na na na)“ koji je radila u suradnji s hrvatskim bendom Pocket Palma. Veliku pažnju tam usmjerava i na vizualni identitet, a do sada donosi spotove za gotovo svaki singl. Formu glazbenog videa koristi da na kreativan i samo njoj svojstven način, još bliže predstavi publici svoju duboku osobnu liriku. Singl “pogana” – energični banger posvećen moćnim ženama, njihovom seksipilu i neovisnosti, privukao je veliku pažnju publike, prikazao mladu umjetnicu u njenom punom sjaju i instant zavladao društvenim mrežama i streaming servisima. tam je poznata i po svojem live nastupu, a pjevala je na velikim lokalnim i regionalnim festivalima, između ostalog, na EXIT-u, Sea Staru, EuroPride-u u Beogradu, Beer festu Zagreb i Dritu. Posljednju pjesmu “dugo” i spot za istu, izdala je krajem siječnja ove godine. tam nastupa na KVART festivalu prvi put, a za varaždinsku publiku priprema jedno posebno iznenađenje. 

KVART festival u 2024. surađuje s WMN Amplified. WMN Amplified je projekt Umjetničke organizacije Favela koji u fokus stavlja kantautorice iz regije, a sufinanciran iz programa Saveza Alpe-Jadran i Participativnog proračuna za mlade Grada Varaždina.

ULAZNICE

Ulaznice za KVART festival dostupne su online na www.core-event.co ili fizičke u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj, Dirty Old Shopu i knjižari Rockmark u Zagrebu. Trenutno su u prodaji REGULARNE festivalske ulaznice.