U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu spremaju još jedan završni party za kraj godine. Nakon High5, Kandžije, ABOP-a, Jonathana, Svemirka, Bore Balboe, Pocket Palme, drama, Lady Shake i Buntaia, na stage u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu ovaj će se put popeti Zembo Latifa!

Zembo Latifa je zagrebački trap, RnB i pop izvođač. Po zanimanju digitalni dizajner, Zembo se prije nekoliko godina ozbiljnije počeo baviti glazbom. U rujnu 2020. godine objavio svoj debitantski album „Venera“ s hitovima „Nemoj pitat me za nju“, „One night“ i „Zvijezde“ koju izvodi s Hiljsonom Mandelom iz Kukusa. Prije svog prvog nastupa u P4 u subotu, 11. prosinca, odgovorio nam je Zembo na nekoliko pitanja o svojoj karijeri, ali i najavio izvedbu novih pjesama u Varaždinu.

 

P4: Kako je sve počelo kod tebe s glazbom? Što si slušao, tko ili što ti je inspiracija?

Zembo: Sa stvaranjem glazbe sam krenuo kad sam imao 16 godina, ali to su sve bili više-manje amaterski pokušaji, čisto toliko da radimo nešto sa glazbom iz hobija. U Dregermajsteru je to već počelo dobivati neki ozbiljniji pristup stvaranju, a kada sam se otisnuo u solo vode i krenuo raditi na “Veneri” glazba mi je postala lagana opsesija i nešto o čemu razmišljam 0-24.

Što se tiče glazbe koju slušam i koja me inspirira mogu reći da slušam dosta široki spektar žanrova i izvođača, od rocka, bluesa i nekih starijih punk bendova, pa sve do house-a, edm-a i ostalih podžanrova elektronske glazbe.

Moje osobno mišljenje je da bi artisti trebali tražiti inspiraciju većinom van žanra u kojem stvaraju jer na taj način donosimo nešto novo i svježe u svoju glazbu.

 

P4: Znamo da si bio (i još uvijek jesi) uspješan digitalni dizajner, no odlučio si se posvetiti glazbenoj karijeri – kako je izgledao taj proces?

Zembo: Dizajnom sam se bavio jako dugo, bavim se i dan danas. To je veliki dio mog života i puno toga što sam naučio kroz dizajn primjenjujem danas u glazbi. Na kraju dana i jedno i drugo su kreativne djelatnosti pa u svojim projektima u glazbi pristupam isto kao i onima kao u dizajnu.

Ako u nečemu želiš biti uspješan, ne možeš sjediti na dvije stolice, nego trebaš ostati fokusiran na tu stvar kojom se baviš… a to je trenutno za mene glazba. U startu kad sam krenuo u glazbene vode, bilo me malo strah jer nisam ni sam znao u što se upuštam i kako će to sve ispasti, ali činjenica je da se najbolje stvari dešavaju izvan komfor zone. Pikneš i probaš pa ako ne upali uvijek se možeš vratiti natrag gdje si i stao. 🙂

 

P4: Tu u Varaždinu dosta mladih glazbenika radi dobre stvari i pokušava se probiti sa svojom glazbom, Možeš li im dati neki savjet – kako doći do kvalitetnih kontakata, producenata? I kako ostati svoj u cijelom tom procesu snimanja albuma, traženja vizualnog identiteta i promocije?

 Zembo: Osobno smatram da bi svi artisti uvijek trebali ciljati na kvalitetu, a ne kvantitetu. Glazba koju rade treba biti odraz njihove osobnosti jer u suprotnom samo prodaješ maglu i ljudi to osjete. Kad napraviš kvalitetan proizvod to će sigurno doći do neke publike, a najbolja promocija je uvijek “word of mouth”. Kontakti i producenti dođu sami po putu.

Dakako, glazba je tu samo dio cijelog paketa pa se tako treba potruditi da sve što ide uz glazbu, npr. vizualni identitet, fotke, styling i generalno cijeli vibe, također prate cijelu priču oko artista i njegove glazbe.

 

P4: Album „Venera“ jako je dobro prošao kod publike. Kako je izgledao proces snimanja albuma?

Zembo: Na albumu sam radio skupa sa svojim producentima Defom, Blissom i Denzom. Na svim trakama smo sva četvorica radili jednako, nekad u studiju, nekad kod Denza i Blissa u stanu, nekad kod Defa, itd. U tih godinu dana koliko smo radili na albumu smo se i smijali i svađali, ali mislim da smo uživali u svakom dijelu tog procesa. Ponekad je bilo solidno zahtjevno napraviti sve što smo naumili, ali nitko nije ni rekao da će biti lagano niti smo mi to očekivali, a i mi smo između nas znali govoriti “Ako je prelagano, izgleda da radimo neš krivo”.

 

P4: Kako idu svirke u doba korone? 🙂

Zembo: Bolje od očekivanog 🙂 Samo nek ih bude što više jer stvarno uživamo u nastupima.

 

P4: Dosta je velika zainteresiranost za tvoj prvi koncert u P4 u Varaždinu. Što publika može očekivati?

Zembo: Svaki koncert koji imamo uvijek se trudimo dati 200% od sebe pa tako ni Varaždin neće biti iznimka. Dolazim sa svojim bendom, izvest ćemo cijeli album “Venera” i još neke neobjavljene trake tako da mislim da će nam biti jako jako dobro. Svi smo nabrijani i veselimo se.

 

P4: I za kraj – planovi za budućnost?

Zembo: Ove godine smo malo stagnirali sa rađenjem pjesama, ali 2022. napadamo punom parom tako da već sada imamo jednu novu traku pod imenom “Loše Stvari” i potrudit ćemo se da izađe sa spotom do kraja ove ili najkasnije početkom iduće godine.

Što se nastupa tiče, do kraja godine imamo još jedan nastup u Rijeci 18.12. i jedan acoustic koncert u Zagrebu 29.12. kao neki special blagdanski poklon svim fanovima.

 

SILENT PARTY SA DJ SINOM I NINIVOM

Nakon koncerta, u P4 organiziraju i Silent Party s DJ-evima Sinom i ninivom! Sin sa svojim širokim glazbenim ukusom dat će si žanrovskog oduška i začiniti Silent ultimativnim party hitovima. niniva je DJ-ica koja svira etno techno, a njezin soundtrack je kao stvoreni za publiku koja voli istraživati nove glazbene smjerove.

Kako do ulaznica?

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu (Preradovićeva 4, Varaždin) radnim danom od 9 do 15 sati. Ulaznica je 60 kuna*, a na dan koncerta 80 kuna*.

Online obrazac za rezervaciju ulaznica: KLIKNI

Covid info

Ulaz na koncert i Silent Party moguć je uz EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju u zadnjih šest mjeseci.

Jeftiniji antigenski test za 100 kuna dostupan je u subotu, 11.12. od 8:00 do 18:00 u Polilklinici sveti Nikola, Kukuljevićeva 6, Varaždin (2 min pješke od P4, prema centru grada). Prilikom dolaska OBAVEZNO pokazati ulaznicu/narukvicu za koncert.

*Cijene ulaznice su preporučena donacija.