Menu

Popis udruga

Udruga mladih Varaždinski underground klub

Varaždinski underground klub najstarija je varaždinska udruga mladih, a bavi se razvijanjem programa i festivala usmjerenih na mlade, međunarodnu suradnju i nezavisnu kulturu. VUKovci su trenutno zaduženi za koordiniranje programa u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu. Udruga mladih V.U.K. članica je Mreže mladih Hrvatske od 2009. godine.

Filmsko-kreativni studio VANIMA

VANIMA djeluje kontinuirano od 1986. godine u polju filmske umjetnosti. U fokusu udruge je rad s djecom i mladima kroz izradu animiranih filmova i drugih filmskih rodova, te poticanje medijske pismenosti.

nuSynergetic

nuSynergetic je inicijativa entuzijasta koji žele djelovati na društvo, podijeliti svoje znanje, pokazati vrijednost svog rada te djelovati na kulturu i kvalitetu života u svojoj lokalnoj zajednici.

Umjetnička organizacija Gllugl

Naziv Gllugl, kao akronim triju izvedbenih umjetnosti – glume, lutkarstva i glazbe, jasno označava područja djelovanja Umjetničke organizacije Gllugl.

Udruga Trash

Ekipa varaždinskih entuzijasta i zaljubljenika u film i filmsku umjetnost, uočila je 2005. godine da malen broj ljudi koji se bave filmom, ima prilike prikazati što znaju i što su snimili. Tako je nastala Udruga Trash.

Udruga MOP Sveučilište Sjever

Udruga MOP razvija multimedijalne kulture te omogućuje besplatnu edukaciju u području modernih tehnologija. Članovi udruge su bivši i sadašnji studenti Sveučilišta Sjever.

Udruga Katapult

Udruga Katapult bavi se organizacijom književnih susreta, festivala i radionica. Katapult je proizveo mnoge afirmirane umjetnike i djelatnike u sferi književnosti, izdavaštva, lekture, grafičkog dizajna i stripa, a trenutno su glavne aktivnosti udruge organizacija Festivala književnosti i kulture KaLibar i serija književnih susreta Razgovaraonica.

Ako imaš dobru ideju, mi imamo dobar prostor